Sari la conținut
Home » Istoria câinelui labrador Retriever și trăsăturile de personalitate. De ce ne place atât de mult această rasă

Istoria câinelui labrador Retriever și trăsăturile de personalitate. De ce ne place atât de mult această rasă

Labrador Retriever (Labrador Retriever) este o rasă preferată de americani și nu numai, iar temperamentul lor prietenos și ușurința cu care pot fi dresați nu este de mirare. Aceste canine plăcute sunt câini de familie grozavi și provin dintr-un lung neam de câini de muncă, așa că sunt adaptabili și inteligenți.

Au ocupat primul loc în topul raselor din America timp de 31 de ani la rând și sunt cu ușurință unul dintre cei mai ușor de recunoscut câini din zonă.

Istoria câinelui labrador Retriever

Labrador Retrieverii sunt numiți după regiunea Labrador din cea mai estică provincie canadiană, Newfoundland (care este locul de unde își au originea). Labradorii au fost crescuți inițial ca și câini de apă și lucrau pe bărci de pescuit, recuperând capturile.

Abia în 1830, când a fost adus în Anglia, a funcționat mai mult ca și câini de vânătoare decât ca și câini de pescuit. În această etapă, erau aproape dispăruți din cauza schimbărilor în reglementările și taxele din Newfoundland. 

Popularitatea lor în Anglia ca și câini de vânătoare este ceea ce a salvat rasa și, după cel de-al Doilea Război Mondial, rasa a devenit incredibil de populară, în special în Statele Unite.

Trăsăturile de personalitate ale câinelui Labrador Retriever

În timpul recuperării pentru vânători și pescari, rasa se baza pe un nivel ridicat de energie și pe o obediență extremă. Deși ușor de dresat, Labradorii vor avea nevoie de o priză pentru toată această energie.

În cele din urmă, Labradorii sunt cunoscuți pentru natura lor bună și atitudinea prietenoasă atât față de oameni, cât și față de alte animale, precum și pentru inteligența lor ridicată. Aceste caracteristici fac din Labs niște câini de serviciu și de ghidaj excelenți, precum și câini de muncă pentru departamentele de poliție și armată. 

Sunt o rasă excelentă pentru noii proprietari de câini, atâta timp cât sunt pregătiți să îi mențină activi și distrați. Nu uitați, labradorii sunt câini de apă și recuperatori în suflet, așa că vor fi atrași de apă și le va plăcea să aibă ceva de cărat în gură.

De ce ne plac nouă labradorii

Labrador Retrieverii sunt una dintre cele mai populare rase de câini din America, Canada și Anglia pentru un motiv. Sunt tovarăși fermecători și inteligenți care sunt perfecți pentru familii, roluri de muncă și pentru vânătoare sau pescuit. Anticul lor plin de energie și tovărășia loială îi vor face să fie o rasă preferată și de tine.