Sari la conținut
Home » Lururi interesante despre câini. Copii vor adora noile informații

Lururi interesante despre câini. Copii vor adora noile informații

O treime din toate gospodăriile din întreaga lume au câini. Aceste animale jucăușe, prietenoase și loiale sunt niște tovarăși grozavi, dar pot fi și protectori feroce și duri, sau ajutoare inteligente.

Câinii au fost primul animal domesticit de către oameni, în urmă cu peste 20.000 de ani! Pe măsură ce au evoluat din lupi, craniul, dinții și labele lor s-au micșorat. Au devenit mai docili și mai ascultători.

Câteva lucruri interesante despre câini

Se crede despre câini că sunt la fel de inteligenți ca și copiii de doi ani (și mult mai ușor de dresat!), așa că mulți stăpâni îi învață comenzi și trucuri. Nasul câinilor este de cel puțin 40 de ori mai sensibil decât al nostru!

Aceste canine inteligente au un simț al mirosului incredibil ceea ce le permite să urmărească urmele de mirosuri la zile întregi după ce au fost lăsate. În mod uimitor, simțul olfactiv al câinilor de vânătoare este atât de precis încât poate fi folosit ca probă în instanță!

Mulți câini sunt antrenați să lucreze ca și câini-ghid. Ajută persoanele nevăzătoare să se deplaseze în siguranță. Alții sunt câini de asistență, care îi mențin pe stăpânii lor calmi și în siguranță. În timp ce unii câini de vânătoare curajoși îndeplinesc sarcina de căutare și salvare în același timp. Contribuie la salvarea oamenilor aflați în pericol.

Mulți câini lucrează în beneficiul oamenilor

Transpiră doar pe labe și trebuie să se răcorească gâfâind. Transpirația este mult mai uleioasă decât cea a oamenilor. Conține o mulțime de substanțe chimice pe care numai alți câini le pot detecta. În mod ciudat, aceasta face ca labele multor câini să miroasă a chipsuri cu brânză!

La fel ca oamenii, majoritatea câinilor au o labă dominantă! Pentru a-ți da seama care este aceasta, poți face un experiment științific simplu. Urmăriți un câine care trece de la statul pe loc la mersul înainte. Începe să meargă cu piciorul stâng sau cu cel drept?

Priviți de mai multe ori, notând de fiecare dată piciorul de pornire și vedeți dacă există un model. Mulți câini vor conduce adesea cu același picior – cel dominant, potrivit natgeokids.com.

Egiptenii antici vedeau câinii ca pe niște zei

Rase antice precum Saluki trăiau în palatele somptuoase ale regalității egiptene! Cățeii răsfățați aveau proprii servitori, erau împodobiți cu gulere cu bijuterii și mâncau doar cele mai bune cărnuri. Conducătorii morți erau adesea îngropați împreună cu prietenii lor cățeluși, deoarece credeau că dulăii îi vor proteja de rău în viața de apoi.

De la urechi până la sprâncene, umeri și coadă, câinii folosesc adesea semnale și mirosuri, mai degrabă decât sunete, pentru a comunica! Postura lor face o mare diferență, de asemenea. Data viitoare când vedeți un câine interacționând cu o persoană sau cu un alt câine, fiți foarte atenți.

La fel ca și oamenii, câinii au sentimente și nevoi și trebuie să fie îngrijiți corespunzător. Au nevoie de plimbări regulate, de hrană sănătoasă, de un loc curat și confortabil pentru a dormi și de multă, multă dragoste și afecțiune! Asigură-te că tu și familia ta vă gândiți bine înainte de a lua un câine (sau orice alt animal de companie), pentru a fi sigur că aveți timpul și mijloacele necesare pentru a vă ocupa de unul.