Sari la conținut
Home » O scurtă incursiune în lumea câinilor de vânătoare. Istorie și creștere

O scurtă incursiune în lumea câinilor de vânătoare. Istorie și creștere

Indiferent de poziția dumneavoastră față de vânătoare, adevărul este că există zeci de rase care au fost create pentru acest scop și au nevoi unice. Câinii de vânătoare pot fi găsiți în mai multe subcategorii de rase de listate de cluburi canine, cum ar fi American Kennel Club (AKC), inclusiv câini de sport, câini de vânătoare și terieri. 

Patrupezii din aceste grupe, sau rasele mixte cu descendență din aceste grupe, sunt, de obicei, energici, inteligenți și, uneori, combativi (Terrier). Așadar, dacă plănuiți să aduceți unul dintre acești câini în casa dumneavoastră, țineți cont de câteva dintre aceste sfaturi pentru ca dumneavoastră și noul dumneavoastră animal de companie să fiți fericiți.

Istorie și creștere

Din punct de vedere istoric, omul a trebuit să își procure singur hrana, deoarece „Bobiță”nu exista încă. Aceasta a fost adesea o sarcină periculoasă și dificilă, dar a fost singura modalitate prin care unele culturi au reușit să pună mâncare pe masă. 

De-a lungul timpului, pe măsură ce vânătoarea a devenit mai rafinată, a apărut nevoia de asistență, iar oamenii s-au adresat celor mai buni prieteni ai lor pentru a satisface această nevoie.

Astfel, vânătorii au început să dreseze câinii pentru a îndeplini anumite sarcini pentru a ajuta la capturarea animalelor, prin prinderea lor în copac, recuperarea lor, urmărirea lor sau chiar adunarea lor și alergarea către vânători. Pe măsură ce această practică a crescut, rasele au devenit specializate, vânătorii reproducând în mod intenționat trăsăturile care au făcut ca acei câini să aibă succes la vânătoare.

Astfel, aceste rase de câini de vânătoare au devenit cunoscute pentru anumite trăsături și obișnuite cu multă activitate, dresaj și timp petrecut cu oamenii lor. Aceste trăsături sunt încă predominante în aceste rase până în ziua de azi, iar dacă ați deținut vreodată unul dintre acești câini, probabil că ați observat „ciudățeniile” lor care i-au făcut să fie excelenți câini de vânătoare și sportivi.

Considerații privind rasele de câini de vânătoare

Dacă doriți să obțineți un câine pentru vânătoare sau sport, probabil că aveți deja în minte o rasă, deoarece fiecare are abilități care țin de anumite tipuri de vânătoare. Cu toate acestea, dacă vă uitați la o rasă ca animal de companie, veți dori, de asemenea, să cunoașteți istoricul rasei pentru a vă asigura că selectați un câine care se potrivește stilului dumneavoastră de viață.

AKC consideră că rasele de câini care au fost crescute pentru a-i ajuta pe vânătorii lor să urmărească sau să aducă vânatul sunt câini sportivi. Acești câini vor adora să fie afară, simțindu-se la fel de confortabil în pădure sau în apă ca și pe canapeaua sau în patul. confortabil. Fiecare are calități unice, dar toate sunt, de obicei, inteligente și pline de energie, așa că fiți pregătiți pentru un prieten ușor de dresat pentru activități în aer liber. Dacă aveți o curte mare sau vă plac drumețiile sau plimbările cu barca, acești câini sunt ideali pentru dumneavoastră.

Dacă nu folosiți aceste rase pentru vânătoare, mențineți-le nivelul de activitate ridicat prin dresaj și joacă. La fel ca și oamenii, acești câini se pot plictisi atunci când nu sunt implicați în ceva care îi pasionează, așa că antrenați-i pentru cursuri de agilitate sau duceți-i în parcul local pentru câini pentru câteva runde bune de „fetch”.

Rase de câini sportivi și de vânătoare: Cocker Spaniel

Câinii sportivi vin în toate formele și mărimile, de la rase mai mici, cum ar fi Cocker Spaniel, la rase mai mari, cum ar fi Setter irlandez, așa că, dacă aveți un spațiu sau o curte mai mică, există probabil o rasă sportivă care să vă satisfacă nevoile. Câinii de apă, cum ar fi Retrieverii, vor avea blănuri care au fost făcute pentru a respinge apa și a-i menține izolați. Acest lucru înseamnă o mulțime păr și blană, așa că țineți cont de nevoile de îngrijire ale fiecărei rase pentru a le menține confortabile.

Dacă ai trăit vreodată cu câini de vânătoare, ești familiarizat cu ”cântecul lor de sirenă”. Mereu în alertă pentru prădători și pradă, câinii de vânătoare au o voce (numită limbă în lumea vânătorii) și nu se tem să o folosească. Rasele de câini de vânătoare sunt diverse și unice unele față de altele. Un lucru pe care îl au în comun este dragostea lor pentru vânătoare și urlet, așa că s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru locuitorii orașelor sau apartamentelor.

Unii câini de vânătoare, cum ar fi Beagle, Bloodhound și Basset Hound, văd lumea prin nas și sunt câini de miros. Din acest motiv, există o șansă ca ei să vină acasă mirosind ceva interesant sau chiar să vă ofere cadouri de mici creaturi pe care le-a descoperit nasul lor. De asemenea, să-i scoți de pe o pistă este o sarcină în sine, așa că fii pregătit pentru multiple întârzieri la plimbare, deoarece descoperă împrejurimile prin intermediul nărilor lor.

Terrierii sau Beagle

Alți câini de vânătoare au fost crescuți special pentru rezistență pentru a urmări prada. Rase precum Foxhounds și Irish Wolfhounds vor vâna prada sau îl vor pune la punct pentru tovarășii lor de vânătoare. Acest lucru nu înseamnă că sunt agresivi. De exemplu, Irish Wolfhound, deși este mare și puternic, este cunoscut pentru temperamentul său calm. Vânătoarea este în natura lor, așa că antrenamentul și supravegherea lor este o necesitate.

Crescuți special pentru a ajuta familiile lor să reducă dăunătorii de pe proprietatea lor, Terrierii sunt cel mai neașteptat grup care să fie considerat un „câine de vânătoare”. Ca și grup, Terrierii sunt adesea caractere pline de viață și temperamentale. Rasele variază de la mic la mijlociu și sunt sprinteni, inteligenți și uneori răutăcioși. Unii au fost crescuți pentru a vâna șobolani și animale deranjante care scormonesc, așa că, dacă aveți o curte, fiți pregătiți să umpleți găuri, deoarece le place să sape. 

La fel ca și câinii de vânătoare, s-ar putea să constatați că vă lasă „cadouri” de animale mici atunci când sunt lăsați nesupravegheați prea mult timp.Dacă țineți cont de nevoile câinelui și dacă acesta se potrivește stilului dumneavoastră de viață, câinii de vânătoare vor fi un companion pentru toată viața. 

Țineți-i activi, pentru că un câine plictisit este egal cu un câine distructiv, și fiți pregătiți să îi dresați, pentru că le place să învețe. Una peste alta, câinii de vânătoare pot fi niște tovarăși grozavi atât afară, cât și în casă, potrivit petplace.com.