Sari la conținut
Home » Lucruri mai puțin știute despre rasa de câini Beagle

Lucruri mai puțin știute despre rasa de câini Beagle

Beagle este una dintre cele mai populare rase de câini din lume. Sunt cunoscuți pentru că sunt animale de companie de familie excelente, dar sunt multe lucruri pe care probabil nu le știați despre Beagle. Iată câteva lucruri interesante despre această rasă îndrăgită.

1. Câinii Beagle sunt excelenți pentru vânătoare

Beagle sunt câini excelenți pentru vânătoarea de iepuri . Ei au un simț al mirosului fenomenal și o rezistență aparent nesfârșită.

sursă foto: rover.com
sursă foto: rover.com; Beagle care simte urma unui miros

Când vânătoarea de vulpi a devenit populară, crescătorii au creat Foxhound-ul prin încrucișarea unui Beagle cu un Buckhound.

2. Urechile lor le ajută nasul

Conform standardului rasei AKC, urechile Beagle-ilor, atunci când sunt trase în afară, ajung până la capătul nasului lor. Aceste urechi lungi captează, de fapt, particulele de miros și le țin aproape de nasul câinelui, astfel încât acesta să poată prelua cât mai multe informații.

3. Vin în două mărimi diferite

În SUA, Beagle sunt clasificați într-unul din două moduri în ceea ce privește mărimea. Există Beagles sub 13 inci și cei care au peste 13 inci, dar la sau sub 15 inci. Limita de înălțime a unui Beagle în SUA este de 15 inci. În Anglia, însă, aceasta este de 16 inci.

4. Beagle provine din limba franceză

Se crede că numele „Beagle” provine de la cuvântul francez „begueule”, care înseamnă „gât întredeschis”. Se pot ridica cu siguranță la înălțimea acestui omonim. Beagle este una dintre cele mai vocale rase de câini. Poate scoate trei sunete diferite – un lătrat standard, un sunet asemănător unui yodel numit „bay” (pe care îl folosește la vânătoare) și un urlet.

5. Cozile sunt ca niște steaguri albe

Mulți Beagle au coada cu vârfuri albe. Acest vârf alb a fost crescut la Beagle pentru ca acestea să fie vizibile atunci când au nasul la pământ în timpul vânătorii.


6. Mulți Beagle au un „loc de muncă

Simțul incredibil al mirosului unui Beagle îl face un câine de muncă excelent. Sunt adesea folosiți ca detectori de gândaci de pat. De asemenea, Departamentul de Securitate Internă folosește Beagle în aeroporturi pentru a găsi mâncare în bagajele pasagerilor, pentru a preveni răspândirea bolilor străine și a paraziților. Această echipă de câini se numește Brigada Beagle.

7. Un Beagle pe nume Elvis putea mirosi sarcina

„Detector de sarcină de urs polar” este o meserie mult mai puțin obișnuită pentru Beagle, dar există. Un Beagle în vârstă de doi ani, pe nume Elvis, a fost de fapt dresat să determine dacă un urs polar este însărcinat mirosindu-i excrementele.

Elvis este un ajutor extraordinar pentru îngrijitorii de grădini zoologice care nu ar putea spune dacă urșii lor polari sunt cu adevărat gestanți sau prezintă o pseudograviditate. Elvis a identificat mostre de la femelele gestante cu o precizie impresionantă.

8. Președintele Lyndon Johnson a avut trei Beagle

Numele lor erau „El”, „Ea” și „Edgar”. Nu există nicio explicație cu privire la motivul pentru care primii doi au fost numiți Him și Her, dar cel de-al treilea a fost numit după J. Edgar Hoover, directorul FBI, care i-a dat câinele lui Johnson după ce Him și Her au murit.

De asemenea, Him a născut o pereche de căței în timp ce locuia la Casa Albă, iar fiica președintelui, Luci, a luat doi dintre ei și i-a numit Kim și Freckles. Freckles a rămas la Casa Albă după ce Luci a plecat, potrivit akc.org.