Sari la conținut
Home » Rase de câini ideale pentru protectia familiei. Cele mai loiale exemplare

Rase de câini ideale pentru protectia familiei. Cele mai loiale exemplare

Dacă sunteți în căutarea câinelui potrivit pentru a vă proteja familia sau proprietatea unii câini se nasc cu instinctul de a acționa ca și câini de pază.

Cele mai bune rase de câini pentru protecție au, de obicei, un puternic simț al loialității față de familia dumneavoastră, sunt foarte vigilenți, observatori și acționează cu obediență. Un câine de pază ideal este de obicei mare, neînfricat și receptiv la dresaj.

Akita Inu

Akita Inu este una dintre cele mai loiale rase de câini. Crescută pentru paza regalității și a nobilimii în Japonia feudală, această rasă curajoasă și alertă este în mod natural suspicioasă față de străini.

Akita va veghea în permanență asupra dumneavoastră și a familiei dumneavoastră. Această rasă ia în serios această sarcină și își va îndeplini de obicei datoria de pază cu puțin sau deloc antrenament.

Richard Gere și un exemplar din rasa Akita Inu ăn filmul Hachi a dogs tale; sursă foto: australiandoglover.com
Richard Gere și un exemplar din rasa Akita Inu în filmul „Hachi a dogs tale”; sursă foto: australiandoglover.com

Acest câine va avea nevoie de un antrenament de ascultare sau puteți lua în considerare un antrenament pentru câini de pază pentru a-i ascuți abilitățile. La fel ca în cazul tuturor câinilor, va necesita o socializare adecvată pentru a ajuta la prevenirea distanțării sau agresivității inutile.

Belgian Malinois

Intens și atletic, Belgian Malinois este o rasă preferată de unitățile K-9 ale poliției și armatei pentru agilitatea sa, abilitățile de căutare și salvare și capacitatea de dresaj. Acest câine are un nivel ridicat de energie și se dezvoltă atunci când are o sarcină de îndeplinit.

Trebuie să primească un antrenament specializat și o socializare adecvată pentru a se simți în largul său în situații noi sau necunoscute. Acest câine trebuie să facă multă mișcare în fiecare zi.

Bullmastiff

Vânătorii au dezvoltat inițial bullmastifful loial și curajos pentru a-și proteja vânatul de braconieri. Aspectul taurin al acestei rase mari poate fi intimidant pentru intruși.

În realitate, acest câine este în mod natural afectuos față de familia sa, ceea ce îl face un companion excelent. Bullmastifful este un protector înnăscut care are nevoie de un dresaj structurat pentru a-și întări instinctele naturale de pază.

Cane Corso

Cane corso este o rasă de câine italian folosit istoric ca și câine de pază, câine de război și vânător. Dimensiunea sa mare, constituția grea și lătratul cu tonuri adânci ajută la îndepărtarea intrușilor.

Rasa posedă un instinct de pază. Dresajul său ar trebui să se concentreze pe ascultare și pe perfecționarea abilităților sale naturale.

Ciobănesc german

Asemănător ca aspect și temperament cu Malinoisul belgian, ciobănescul german este o altă rasă intensă și activă, favorizată și ca și câine de muncă pentru poliție sau armată. Această rasă manifestă un sentiment profund de loialitate față de membrii familiei sale.

Ciobănesc German

La fel ca și în cazul altor câini protectori, dresajul este esențial pentru ca acești câini să rămână concentrați pe rolul de câini de pază. Va trebui să vă socializați ciobănescul german pentru a evita frica și nervozitatea. De asemenea, acest câine are nevoie de aproximativ două ore de exerciții fizice zilnic, potrivit thesprucepets.com.