Sari la conținut
Home » Schnauzer, Cane Corso sau Bichon frise. Rasele de câini care lasă cel mai puțin păr

Schnauzer, Cane Corso sau Bichon frise. Rasele de câini care lasă cel mai puțin păr

Viața alături de un animal de companie vă poate pregăti pentru o serie de noi schimbări care poat fi un pic imprevizibilă. Totuși, persoanele care iubesc cățeii și care au alergii sau sensibilități ar putea dori să știe dacă este posibil să găsești câini care nu-și pierd părul? 

Termenul „hipoalergenic” este utilizat foarte des atunci când se referă la patrupeziii despre care se presupune că nu năpârlesc, dar este un termen puțin greșit.

De ce ar trebui să iau în considerare căderea părului înainte de a lua un câine?

Unii oameni nu au nicio problemă cu blana de câine pe haine, pe mobilă sau pe podea. Cu toate acestea, alții au, din varii motive. Poate fi vorba de preferințe personale, nu toată lumea se bucură să vadă blana de câine pe canapelele lor negre. Alții pot avea alergii la păr, ceea ce le poate afecta calitatea vieții. Imaginați-vă că vă simțiți la fel ca în timpul sezonului cu polen ridicat, în fiecare zi. Nu este distractiv, nu-i așa?

Care sunt câinii care lasă cel mai puțin păr ?

Caniche

Această rasă elegantă este renumită pentru buclele sale superbe, dar știați că blana sa este făcută din păr? Este una dintre rasele care au nevoie de îngrijire și periere regulată și detaliată pentru a ține la distanță încurcăturile. 

Schnauzer

Nu una, nu două, ci toate cele trei mărimi de schnauzer au intrat pe lista AKC a raselor care nu pierd părul. Desigur, cu cât câinele este mai mare asta înseamnă că blana este mai mare, dar în ceea ce privește rasele cu blană lungă, acești câini se află la capătul cel mai de jos al spectrului de cădere a părului.

Cane corso

Această rasă cu aspect dur nu ne vine adesea în minte când ne gândim la rase care nu năpârlesc, dar cane corso are o blană scurtă, cu strat dublu, care are nevoie doar de o periere săptămânală pentru a vă păstra casă fără blană. Primăvara este sezonul de vârf, așa că acesta este momentul în care periajul este esențial.

Câine de apă portughez

Poate că vă amintiți această rasă veselă și plină de voioșie din timpul petrecut la Casa Albă, în timpul administrației Obama, dar poate că nu știți de blana lor creț hipoalergenică. Textura blănii lor poate varia de la un cățel la altul, dar toți au nevoie de o toaletare regulată.

Orhideea peruviană Inca

Rasele fără păr, cum ar fi Peruvian Inca Orchid, sunt tovarăși canini minunați într-o varietate de mărimi și temperamente, dar va trebui să înveți despre îngrijirea pielii câinelui pentru ca acesta să se simtă cât mai bine, potrivit AKC.

Staffordshire bull terrier

Acești căței curajoși și loiali, staffordshire bull terrier, s-au confruntat cu unele discriminări ca parte a familiei pitbull, dar, în realitate, această rasă are atât de multe calități excelente.  Purina notează că blana scurtă a acestor câini are nevoie doar de o periere rapidă săptămânală pentru a rămâne proaspătă, astfel încât să poți petrece mai mult timp antrenând și legând prietenii cu prietenul tău.

Bichon frise

Bichon frise, acești dulci căței pufoși au o blană dublă pufoasă ușor de distins, dar Danel Grimmett, de profesie veterinar îi asigură pe părinții animalelor de companie că pierderea părului este ușor de evitat cu această rasă. Toaletarea regulată este necesară pentru a evita, încurcăturile și căderea părului, așa că nu uitați să găsiți un îngrijitor potrivit.

Crestat chinezesc

Fiind o altă rasă aproape fără păr, necesită o îngrijire și o protecție atentă a pielii, în special în mediile mai dure, notează AKC. Acești căței mici au blană pe cap, coadă și picioare, dar nu suficientă pentru a face din pierderea părului o problemă.

Havanezi

Exemplarele cubaneze au și ele păr în loc de blană, motiv pentru care reușesc să obțină astfel de șuvițe luxoase. Nu uitați să îi mențineți periați și îngrijiți Fie că te documentezi cu privire la nevoile de îngrijire ale unui potențial nou companion sau pur și simplu înveți mai multe despre câini, cunoașterea diferențelor dintre blănuri poate fi deosebit de utilă. 

Nu numai că veți putea anticipa nivelul de pierdere a părului unui cățeluș înainte de a-l cunoaște, dar puteți transmite aceste cunoștințe și altora. De asemenea, este important să vă amintiți că nu toți companionii se încadrează exact în caracteristicile rasei lor.