Sari la conținut
Home » Din ce rasă face parte câinele președintele Rusiei, Vladimir Putin

Din ce rasă face parte câinele președintele Rusiei, Vladimir Putin

Din ce rasă face parte câinele președintele Rusiei, Vladimir Putin, câinele care a dus la legături mai bune cu Japonia. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se declară un mare iubitor de animale. El este nedespărțit de acestea și le aduce chiar la întâlnirile oficiale.

Unul dintre câinii care îi sunt foarte dragi este și Yume. Frumosul patruped a fost un dar pe care președintele rus l-a primit din partea Japoniei, în 2012.

Mai exact, în iulie 2012, administrația prefecturii Akita i-a făcut cadou liderului de la Kremlin, cunoscut ca un mare iubitor de câini, un exemplar din rasa Akita. Administrația și-a exprimat astfel recunoștința pentru sprijinul acordat de Rusia zonelor cel mai grav lovite de cutremurul din martie 2011.  Tsunamiul devastator care i-a urmat a facut multe victime omenești și pagube materiale imense.

Puiul, o femelă din rasa Akita Inu, a fost botezat Yume, care în japoneză înseamnă „vis”.  Yume a fost prezent la summitul din 2014 de la Soci, sudul Rusiei, dintre premierul nipon Shinzo Abe și Putin.

Un eveniment rămas în arhiva video a fost un moment când Vladimir Putin a acordat un interviu unei televiziuni japoneze, înaintea unei vizitei în „Tara soarelui răsare”.

Din ce rasă face parte câinele președintele Rusiei, Vladimir Putin

Câinele, un exemplar de Akita Inu superb,  a început să îi latre înverșunat pe jurnaliștii prezenți în sala de la Kremlin. Ca să îl mai liniștească, Putin i-a dat din când în când câte o recompensă.

 

Câinii Akita Inu fac parte din cele șapte monumente ale naturii

 

Câinii din rasa Akita Inu descind din legendarii câini de rasă Matagi. Analizele ADN îi plasează printre cele 14 cele mai vechi rase de câini domesticiți, deținători ai „genei ancestrale” a lupilor străvechi.

De-a lungul timpului rasa a avut mai multe întrebuințări în țara natală, Japonia, fiind, pe lângă asistent la vânătorile de cerbi și urși, câine de pază al reședințelor nobiliare, câine de luptă, animal de tracțiune pentru sanie și în serviciul forțelor de ordine/ale armatei.

Akita Inu se bucură și acum de o imensă popularitate în Japonia, unde sunt considerați simbol național. Rasa este inclusă pe lista celor șapte monumente ale naturii.

Japonezii îi consideră cei mai loiali companioni și protectori ai casei. Akita Inu simbolizează prosperitatea și sănătatea. Există chiar și acum tradiția că, la nașterea unui copil, părinții să primească în dar mici statuete reprezentând un Akita Inu, în semn de sănătate, fericire și viață îndelungată.