Sari la conținut
Home » Rase de câini longevive. Patrupedul perfect există

Rase de câini longevive. Patrupedul perfect există

Rase de câini ridate: bulldog ennglez

Alegerea unei rase de câini cu puține probleme medicale vă oferă liniște. Vă poate scuti de drumuri la veterinar. La fel ca orice membru al familiei tale, îți dorești ca și câinele tău să aibă o viață lungă, fericită și sănătoasă.

Puteți lua în considerare cât de mult trăiesc de obicei anumite rase de câini, dar speranța de viață este doar un element care definește cele mai sănătoase exemplare. Predispozițiile genetice la anumite afecțiuni și tendința de a rămâne activ pe tot parcursul vieții contribuie, de asemenea, la sănătatea fizică.

Pugs, câinele potrivit pentru apartament
Pugs potrivit pentru apartament

Cele mai sănătoase rase de câini

„Dacă sunteți în căutarea unei rase de câini cu adevărat sănătoase, ați putea alege un canin de vânătoare de talie medie din adăpost. Este un amestec de rase.” Câinii de rasă pură, în general, au mai multe probleme. Tind să aibă mai puțină varietate în fondul genetic”, spune Liz Trepp, medic veterinar la Banfield Pet Hospital, Iowa.

Missy Matusicky profesor asistent la Ohio State University este de acord. Cu toate acestea, remarcă faptul că crescătorii de renume fac screening pentru problemele de sănătate. „Un crescător responsabil face verificări de sănătate înainte de împerechere, la mamă, cât și la tată, înainte de a-i împerechea”, adaugă expertul.

Rase de câini care se pliază stilului dumneavoastră de viață

Viitorii părinți de animale de companie ar trebui să facă cercetări și să se gândească la ce tip de câine ar fi cel mai compatibil cu familia și stilul lor de viață. Apoi, analizați perspectivele de sănătate ale fiecărui cățel pe cluburile de rasă înregistrate.

Aflați mai multe despre starea lor generală de sănătate și despre ce să discutați cu potențialii crescători. În cele din urmă, investighează întotdeauna crescătorul pentru a te asigura că este în regulă înainte de a-l aduce acasă.”Știți în ce vă băgați și de ce vă doriți anume”, completează Matusicky. „Cu siguranță, unele rase de câini au condiții de sănătate mai puțin cunoscute decât altele. Deci, depinde cu adevărat de ceea ce este dispus să suporte un proprietar.”

Fiecare câine este un individ. Discutați cu un medic veterinar pentru a găsi modalități simple. Inclusiv o dietă adecvată și o îngrijire preventivă. Asigurați-vă că noul cățeluș are toate avantajele. Și, în curând, una dintre următoarele cele mai sănătoase rase ar putea deveni noul tău cel mai bun prieten canin!

Cel mai sănătos patruped: Australian Cattle Dog

Când vine vorba de longevitate, câinele de bovine australian domnește, trăind în medie 12-16 ani. Potrivit Guinness Book of World Records, cel mai longeviv câine înregistrat vreodată a fost un câine de bovine australian pe nume Bluey.

A trăit până la vârsta de 29 de ani. Acești câini activi, au o trăsătură esențială pentru bunăstarea generală. Nu numai că rămân relativ sănătoși, dar sunt și de talie medie, se potriveasc în multe case. Trepp a menționat că, dacă intenționați să îi adăugați la o familie cu copii, aceștia trebuie să fie dresați corespunzător.

Chihuahua, cel mai sănătos câine

Practic, o rasă mică de jucărie, cu doar 5-6 kilograme, Chihuahua se remarcă și ea ca fiind una dintre cele mai sănătoase rase de câini. Nu numai că au mult curaj și personalitate, dar pot trăi între 12-18 ani. Mulțumiți să fie purtați în brațe, să se cuibărească în poala ta sau să țopăie prin case. Sunt câini adorabili care rămân în general sănătoși și fericiți atunci când sunt îngrijiți corespunzător.

rase de câini logevine, Chihuahua este una dintre ele
Chihuahua este una dintre ele

Este mai puțin probabil ca micuții căței precum Chiis să se confrunte cu probleme comune la câinii mari. Balonarea sau displazia de șold. Chihuahua Club of America afirmă că proprietarii de Chi sunt încurajați să colaboreze cu veterinarii lor pentru a fi atenți la probleme cardiace, luxație rotuliană și afecțiuni oculare. Apar în special la bătrânețe.

Câini sănătoși de talie medie: Ciobănescul australian

Când vine vorba de câini de talie medie, ciobănescul australian este o alegere excelentă. Mai ales că face parte din categoria raselor cu puține probleme de sănătate, datorită energiei lor nelimitate.

Dacă sunteți un proprietar de câine activ și experimentat, australienii sunt companioni dinamici chiar și atunci când îmbătrânesc; sunt întotdeauna dispuși la o alergare, o drumeție, o plimbare lungă sau chiar la înot.

Gheparduul de asfalt: Ogarul

Ogarii sunt gheparzii regnului canin. Pot alerga până la 45 de mile pe oră, ceea ce îi face să fie cea mai rapidă rasă de câini din lume.

Ogarii fac și ei parte din categoria rase de câini longevive
Ogarii fac și ei parte din categoria animale sănătoase și longevie

Acești căței mari sunt în general lipsiți de boli. În afară de acele afecțiuni întâlnite în mod obișnuit la toți câinii de rasă mare, pot dezvolta boli cardiace congenitale și osteosarcom. Nu uitați că acei câini mai mari, cu o greutate mai mare de cărat, pot fi predispuși la anumite afecțiuni de sănătate din cauza mărimii lor.

Potrivit lui Matusicky, câinii de rasă mare sunt predispuși la afecțiuni neurologice sau musculo-scheletice, iar orice medicamente de care au nevoie tind să fie mai scumpe din cauza faptului că au nevoie de o doză mai mare.

Beagle

Uneori, a fi sănătos înseamnă a fi ușor de îngrijit. Asta descrie perfect câinele beagle. Le plac plimbările lungi și lente! Pe plajă, în pădure, într-o drumeție, oriunde pot adulmeca.

Beagle este un câine de vânătoare excelent și ușor de îngrijit
Beagle este un câine de vânătoare excelent și ușor de îngrijit; sursă foto: cutzucutzu.com

Sunt cunoscuți pentru că sunt blânzi cu stăpânii lor. Trăiesc de obicei între 10 și 15 ani, iar statura lor mai mică pentru un câine de vânătoare îi face să se potrivească bine pentru o serie de case diferite.

Cel mai sănătos câine antic: Shiba Inu

Acest captivant liber cugetător este unul dintre cei șase câini japonezi considerați monumente naturale naționale. O distincție destul de mare, da, dar nu este o surpriză, având în vedere că Shiba Inu există încă din anul 300 î.Hr.

Speranța lor de viață este de 13-15 ani și, deși au unele probleme genetice, ca orice câine, îngrijirea primară implică o igienă dentară adecvată și o alimentație bună pentru a-i ajuta să evite obezitatea.

Deoarece un Shiba Inu are o dâră independentă și poate fi un pic neastâmpărat, rămâneți consecvent cu un dresaj cu întărire pozitivă și se va acomoda bine, potrivit dailypaws.com.