Sari la conținut
Home » Câini și igienă dentară. Trei sfaturi pentru o sănătate de fier

Câini și igienă dentară. Trei sfaturi pentru o sănătate de fier

câini și problema dentară

Despre câini și igiena dentară: tartrul și gingivita sunt cele mai frecvente probleme pe care le întâlnesc medicii veterinari. O igienă dentară precară poate duce la afecțiuni gingivale și boli parodontale.

Îngrijirea dentară pentru câini este crucială. Afecțiunile menționate anterior pot provoca pierderea dinților și, dacă nu sunt tratate, cauzează infecții bacteriene ale inimii, ficatului sau rinichilor. .

1. Periajul zilnic, o metodă de a preveni apariția tartrului la câini

Regula spălați-vă pe dinți zilnic se aplică și la câini. Când începeți să vă spălați pentru prima dată animalul de companie încercați săfaceți din acest lucru o experiență plăcută. Începeți cu o perie cu degetul și atingeți ușor dinții câinelui dumneavoastră.

Când se simte puțin mai confortabil cu faptul că îi atingeți gura, mișcați-vă degetul cu mișcări moi, circulare, peste partea din față a dinților și gingiilor. Puteți adăuga în cele din urmă pastă de dinți pentru animale de companie atunci când se relaxează.

Nu folosiți pastă de dinți umană. Asigurați-vă că vă răsplătiți animalul de companie după periajul dentar cu o joacă sau o plimbare plăcută! Pe măsură ce câinele dumneavoastră se obișnuiește cu acest lucru, puteți începe să folosiți o periuță de dinți pentru câini, așa cum vă recomandă medicul veterinar. Unele rase de câini, în special cele mai mici sau de jucărie, au nevoie de mai mult periaj decât altele.

2. Pasul doi:  O dietă adecvată și produse de mestecat pentru câini

Ceea ce mănâncă câinele tău îi afectează zâmbetul. Discutați cu medicul veterinar despre dieta care să mențină dinții câinelui dvs. într-o formă bună.

Nu împărțiți alimentele umane zaharoase. Acestea nu sunt bune pentru tine, dar pot fi deosebit de rele pentru câini. Resturile de masă ar putea afecta nu doar sănătatea orală a câinelui dumneavoastră, ci și sănătatea lor generală va avea de asemenea de suferit. Mestecatul este excelent pentru sănătatea dentară a câinilor. Însă, trebuie să aveți grijă cu ce îi permiteți câinelui să mestece. Anumite oase pot fi periculoase pentru animalul de companie, și nu doar pentru dinții lor.

Oasele de piele crudă, de exemplu, pot zgâria și sfâșia organele interne și pot deveni cu ușurință un pericol de sufocare. De asemenea, acestea sunt adesea stropite cu substanțe chimice care pot îmbolnăvi câinele dumneavoastră. Nu ar trebui să fie folosite în scopul curățării dinților. Oasele gătite se pot, de asemenea, sparge și pot provoca leziuni interne.

Rămâneți la oasele recomandate de medicul veterinar

Rămâneți la oasele pe care le recomandă medicul veterinar și înlocuiți-le atunci când devin suficient de mici pentru a fi înghițite de câinele dumneavoastră.

Păstrați oasele în frigider atunci când patrupedul nu le mestecă pentru a preveni acumularea de bacterii. De asemenea, supravegheați întotdeauna mestecatul. Unii părinți de câini folosesc, de asemenea, dulciuri care sunt formulate pentru a îmbunătăți sănătatea dentară.

Asigurați-vă că orice jucării pe care le cumpărați sunt suficient de rezistente pentru câinele dvs. și puneți-le deoparte când ați terminat de jucat.

3. Vizite la dentist

Discutați cu medicul veterinar despre curățările dentare anuale sau semestriale. O curățare a dinților efectuată de către medicul veterinar este singura modalitate de a elimina acumularea de tartru. La fel cum ați programa o curățare pentru propria dantură, asigurați-vă că ați pus în calendar și curățarea animalului de companie. Puteți găsi, de asemenea, servicii de curățare dentară la preț redus pe internet.

Poate doriți să luați în considerare curățările dentare fără anestezie dacă câinele dumneavoastră este sensibil la anestezie sau dacă doriți să evitați efectele secundare. Unii medici veterinari sugerează că acest tip de curățare nu va fi la fel de eficient pentru a oferi curățarea profundă de care are nevoie gura câinelui dumneavoastră. Va trebui să discutați acest lucru cu veterinarul și să aflați ce este potrivit pentru dumneavoastră și pentru câinele dumneavoastră, potrivit dogtime.com.