Sari la conținut
Home » Exerciții cu câinele:  5 moduri prin care îl puteți ajuta să slăbească

Exerciții cu câinele:  5 moduri prin care îl puteți ajuta să slăbească

Câte mese trebuie să aibă câinele pe zi?

Exerciții cu câinele. Aveți un Chihuahua plin de kilograme? Un Rottweiler rotund? Un pechinez plinuț? Dacă sunteți un stăpân prea generos cu porțiile de mâncare sau recompensele, există o șansă destul de mare ca răspunsul să fie da.

Indiferent unde se situează câinele dvs. ca greutate – fie că trebuie să dea jos câteva kilograme sau pur și simplu să și-o mențină pe cea actuală trebui să știți cum să procedați. Pentru ca greutate ideală este esențială pentru sănătatea, fericirea și longevitatea acestuia.

Iată modalitățile prin care vă puteți ajuta câinele să atingă o greutate sănătoasă:

  1. Numărați caloriile

Reducerea numărului de calorii din dieta câinelui dumneavoastră este una dintre cele mai eficiente modalități.

Potrivit specialiștilor, dacă folosiți indicațiile de hrănire bazate pe greutate tipărite pe punga hrană mpanie, ați putea totuși să vă supraalimentați câinele.

Trebuie să calculați câte calorii trebuie să consume câinele dumneavoastră pe baza greutății corporale ideale, nu a greutății actuale. Dacă îi hrăniți pentru greutatea actuală, va rămâne la acea greutate.

Calcularea nevoilor calorice și nutriționale ale câinelui dumneavoastră se bazează pe factori foarte individualizați. Cum ar fi starea generală de sănătate, metabolismul și dacă câinele dumneavoastră este sterilizat sau nu. Așadar, este important să colaborați cu medicul veterinar pentru a stabili greutatea optimă.

Chiar și așa, rețineți că nu toate caloriile – sau alimentele pentru câini – sunt create la fel. Așadar, asigurați-vă că alegeți recompense și o hrană care să conțină tot ce are nevoie animalul dvs. de companie pentru a se dezvoltae.

  1. Controlați porțiile

Un câine care privește în gol
Un câine care privește în gol

Măsurarea atentă a hranei câinelui dumneavoastră este importantă. Dar veți avea o șansă mai mare de succes în pierderea în greutate dacă nu țineți cont doar de paharul de măsurare.

În primul rând, luați în considerare posibilitatea de a-l schimba lingura cu un cântar. Potrivit unui studiu recent, chiar și stăpânii care măsoară hrana adesea adaugă prea mult. Î unele cazuri, își hrănesc câinii cu până la 152% mai mult decât porția recomandată.

Un cântar vă va oferi o informație mai corectă. Sau îl puteți folosi pentru a confirma cantitatea corectă de hrană dintr-o porție.

  1. Exerciții cu câinele: Acordați atenție compoziției

500 de calorii de fasole verde și 500 de calorii de chipsuri de cartofi vă afectează corpul în moduri foarte diferite. În mod similar, atunci când vă ajutați câinele să slăbească, trebuie să țineți cont de ce conține cantitatea de mâncare.

Trecerea la opțiuni de hrană integrală proaspătă cu legume și proteine vă permite să vă hrăniți câinele cu un volum mai mare de hrană. Care este mai puțin calorică și mai puțin grasă. Acest lucru îi ajută să se simtă sătul. Umiditatea suplimentară din alimentele integrale proaspete îl ajută, de asemenea.

  1. Reduceți cantitatea de dulciuri

Caloriile suplimentare din recompense ar putea face mai mult rău decât bine animalului dumneavoastră de companie.

Ca regulă generală, dulciurile nu ar trebui să reprezinte mai mult de 10% din caloriile zilnice ale câinelui. Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face este să eliminați dulciurile. Și apoi să reevaluați după câteva săptămâni pentru a vedea dacă greutatea lor a crescut.

Între timp, puteți căuta modalități de a înlocui recompensele alimentare cu altceva de care câinele dvs. se bucură cu adevărat.

  1. Faceți mișcare

Hrănirea cu o dietă corectă, cu mai puține calorii, este principala modalitate de a vă ajuta câinele să piardă în greutate. Dar și exercițiile fizice contează.

Dacă un câine nu are parte de suficientă activitate și consumă un număr mai mare de calorii, atunci acest lucru va face ca el să se îngrașe mai ușor sau să slăbească mai greu.

Pe măsură ce ajustați dieta câinelui dumneavoastră, asigurați-vă că supliniți orice restricție alimentară prin adăugarea mai multor plimbări, jocuri și alte activități fizice în rutina zilnică a câinelui, conform justfoodfordogs.com