Sari la conținut
Home » Incredibil, miracolele continuă în Turcia! Un Husky a fost scos de sub ruine după 22 de zile de chin

Incredibil, miracolele continuă în Turcia! Un Husky a fost scos de sub ruine după 22 de zile de chin

sursă foto: nypost.com

Din ciclul miracolele continuă în Turcia, vă prezentăm astăzi cazul cățelului Alex, un patruped captiv sub ruinele clădirilor puse la pământ de seismele din Turcia. Animalul de companie a fost găsit viu și nevătămat după 22 de zile în care doar Dumnezeu știe cum a supraviețuit.

Operațiune de salvare a fost surprinsă într-o înregistrare video, publicată în prima zi a lunii martie. În materialul publicat se poate observa cum salvatorii își croiesc drum prin grămezile de moloz pentru a elibera cățelul blocat sub dărâmături de mai bine de trei săptămâni, potrivit BBC.

Miracolele continuă în Turcia

Vino, Alex, vino. Gata, ai scăpat”, a fost îndemnul salvatorilor când l-au scos pe Alex de sub dărâmături. Proprietarul câinelui salvat a sunat de îndată echipele de salvatori după ce a auzit lătrăturile lui Alex venind de sub dărâmăturile unei clădiri cu două etaje din provincia Hatay, a precizat agenția de presă.

„Să supraviețuiești 22 de zile în acea gaură fără să mănânci sau să bei nimic este cu adevărat un miracol”, a declarat pentru Anadolu Osman Polatsaid, muncitorul Haytap care a scos câinele.  Polatsaid a declarat pentru agenția de presă BBC, faptul că Alex a pierdut ceva greutate, dar în general era sănătos.

Acesta nu este singurul caz miraculos de salvare a animalelor de companie. În orașul turc, Adiyaman, la mai bine de trei săptămâni după ce seismul de 7,8 grade pe scara Richter a lovit sudul Turciei și nordul Siriei, un cal prins la rândul lui sub dărâmături a fost salvat echipajele de intervenție.

Mai multe animale de companie au supraviețuit în mod miraculos 

Animalul era țintuit de o grindă și îngropat în moloz. Salvatorii au ajuns la el grație sunetelor pe care animalul le-a scos. În aceeași localitate, Adiyaman, o femeie și-a hrănit vaca prinsă sub ruinele imobilului prăbușit, timp de 11 zile până ca salvatorii să intervină și să elibereze văcuța.

Eforturile de salvare și de recuperare continuă în regiune la aproape o lună de la primul cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade care a avut loc în apropiere de Gaziantep, Turcia.

Bilanțul victimelor a depășit 50.000 de morți, a anunțat marți Organizația Națiunilor Unite, în timp ce lucrătorii umanitari continuă să rezolve o criză de lungă durată, în care mii de oameni sunt lipsiți de adăpost și de nevoile de bază, potrivit eu.usatoday.com.