Te-ai gândit vreodată cât de inteligentă poate fi o vacă? A uimit lumea cu istețimea ei: A refuzat să se transforme într-un Biftec Tartar

O vacă a reuşit să scape după ce a refuzat să intre în camionul unor fermieri care urmau să o transporte la un abator. Ea a fugit cât au ținut-o picioarele către un lac din sudul Poloniei.Pentru a-și păstra viața, bovina a intrat în apă şi a înotat până la o insulă din mijlocul lacului, iar în prezent, un politician luptă să nu ajungă pe masa măcelarilor.

Proprietarul său a fost identificat și le-a povestit oamenilor legii că a încercat timp de o săptămână să o prindă pentru a o duce înapoi la fermă, însă s-a ales cu o mână ruptă şi cu vânătăi. În cele din urmă, bărbatul a renunțat şi s-a asigurat că animalul are hrană suficientă pentru a supravieţui.Pompierii au fost solicitați să prindă animalul, numai că Pawel Gotowski, comandant adjunct al brigăzii de pompieri din Nysa a spus că animalul era foarte speriat și a îngreunat prinderea ei.

Au chemat un veterinar să adoarmă animalul, numai că acesta a rămas fără tranchilizante şi a avut nevoie de câteva zile pentru a face rost de un nou set.După toate aceste peripeții, fermierul s-a gândit să o împuște, însă un politician din Nysa, Czeslaw Bilobran, a sărit în ajutorul și spune că se oferă să plătească pentru ca ”vaca eroină” să fie salvată de la moarte.

”Ea a scăpat în mod eroic şi s-a infiltrat pe insula din mijlocul lacului, loc în care se află şi astăzi’. Ea nu s-a predat în faţa pompierilor care au vrut să o transporte cu barca şi este încă pe câmpul de bătălie. Nu sunt vegetarian, însă tăria de caracter a acestei vaci şi voinţa sa de a lupta pentru supravieţuire sunt de nepreţuit.

De aceea, am hotărât să fac orice pentru ca vaca să fie dusă într-un loc sigur şi, în a doua etapă, ca recompensă pentru atitudinea ei, să îi garantez o ‘pensionare’ pe termen lung şi moarte din cauze naturale”, a precizat Kukiz, potrivit news.sky.com.