Sari la conținut
Home » Terra nova / Newfoundland

Terra nova / Newfoundland

  • de


Greutate: 49 – 69 kg
Inaltime: 65 – 74 cm
Origine: Canada, Anglia,

Istoric rasa Asupra originii sale sunt mai multe presupuneri. Cert este ca are ca stramos Dogul de Tibet. Aceasta rasa s-a raspandit in cursul secolului al XIX-lea, cu ajutorul pescarilor din Franta, Germania si Anglia. Este renumit pentru salvarea oamenilor de la inec. A fost iubit si laudat de poetii Burns si Byron, care spuneau despre el ca are toate calitatile omului, dar nu si defectele lui.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, viguros, care impresioneaza prin forta si marea lui putere de lucru. Are capul mare, lat, cu un bot mare, proeminent, cu buze mari, groase si lasate. Ochii sunt de marime medie si de culoare caprui. Are urechi mici, cu varfuri rotunjite. Coada este mare, lata, puternica si lasata in stare de repaos. Degetele sunt legate intre ele de o pielita fina care il ajuta la inot. Blana este dubla, groasa, impermeabila, deasa, de lungime medie. Poate avea culoarea negru ca smoala, maro, gri. Mai exista si varianta negru cu alb denumita Landseer in memoria arstului Edwin Landseer care a pictat cainele favorit al reginei Victoria.

Personalitate Are un termperament exceptional de bland, duios si docil, inteligent si sociabil. Latra rareori, este echilibrat si increzator. Devotat si afectuos cu stapanul si familia acestuia, protector si prietenos cu copiii, este prietenos si cu alti caini, alte animale sau cu strainii daca nu au intentii rele.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata in mob regulat pentru a nu se incalci.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii care se simte bine in aer liber, cu un stapan iubitor. Nu este nevoie de multa experienta pentru a tine acest caine, dar trebuie avuta in vedere capacitatea financiara de a face fata nevoilor acestui caine de talie mare. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Fiind un caine inteligent si docil, dresaj se face usor si cu rezultate foarte bune daca se foloseste o voce prietenoasa, calma. Dresajul trebuie sa fie echilibrat si consecvent. Are nevoie de miscare. Ii place foarte mult sa inoate.

Utilitate Este un excelent salvator al oamenilor de la inec, un partener de munca al pescarilor. Este folosit si pentru paza locuintei, pentru ocrotirea copiilor. Este un placut caine de companie.