Sari la conținut
Home » Cât de indicat este să dormi cu animalul de companie în pat. Situații în care nu ar trebuie să-i permiți acest lucru

Cât de indicat este să dormi cu animalul de companie în pat. Situații în care nu ar trebuie să-i permiți acest lucru

Experții au fost mult timp în dezacord cu privire la această chestiune. Unii cred că este acceptabil, deoarece și câinii fac parte din familie. După cum a concluzionat un studiu de la Clinica Mayo, faptul că animalul de companie se află în patul tău nu afectează somnul oamenilor.

„În prezent, mulți proprietari de animale de companie sunt departe de animalele lor de companie o mare parte din zi, așa că vor să maximizeze timpul petrecut cu ele atunci când sunt acasă”, a declarat într-un comunicat de presă coautorul studiului, Lois Krahn, M.D., doctor în medicină. „A le avea în dormitor pe timp de noapte este o modalitate ușoară de a face acest lucru. Și, acum, proprietarii animalelor de companie pot găsi confort știind că nu vor avea un impact negativ asupra somnului lor.”

sănătatea animalului de companie

Cu toate acestea, alții protestează împotriva faptului că a fi literalmente la același nivel cu stăpânul îi dă câinelui ideea că se află la același nivel și în sens figurat, ceea ce îl face pe câine mai predispus să vă conteste autoritatea.

Poate animalul de companie să doarmă în pat cu tine

În majoritatea cazurilor, am spune că este în regulă. Dacă relația cu animalul de companie este sănătoasă adică te tratează cu dragoste și bunătate și respectă regulile casei și limitele pe care le-ai stabilit, iar dormitul în patul tău nu ar trebui să cauzeze o problemă. Totuși, există trei circumstanțe în care nu ar trebui să vă lăsați câinele să doarmă în patul dumneavoastră:

Animalul de companie are anxietate de separare

1. Câinele dumneavoastră are anxietate de separare. Trebuie să învețe să se simtă confortabil să fie singur. Dacă doarme în patul tău, pierzi ocazia de a-l obișnui să fie separat fizic de tine, în timp ce tu ești încă prezent, un prim pas important în rezolvarea problemei anxietății de separare.

2. Câinele tău a manifestat agresivitate față de tine. Sau, au propriile lor idei despre cine este cu adevărat la conducere. Aceștia sunt câinii care, atunci când sunt rugați să se dea jos din pat, își încruntă buza, mârâie, fac air-snap sau mușcă. De asemenea, pot face aceste lucruri atunci când cineva se rostogolește sau se schimbă în somn. Dacă asta vă descrie câinele, nu este o alegere bună pentru un coleg de pat!

3. Câinele tău este un Marele Danez sau un alt câine mare care fură păturile. Cine vrea un hoț de pături uriaș, acoperit de blană? Dacă niciuna dintre situațiile de mai sus nu se aplică în cazul tău, continuă și invită-ți câinele la tine. Câinii nu sunt doar drăgălași, ci și niște încălzitoare de pat fantastice în nopțile reci!