Sari la conținut
Home » Vârsta optimă pentru socializare. Când este sigur să-ți duci animalul de companie în parcul pentru câini

Vârsta optimă pentru socializare. Când este sigur să-ți duci animalul de companie în parcul pentru câini

Este sigur să vă duceți cățelul în parcul pentru câini atunci când și-a făcut toate vaccinurile, de obicei în jurul vârstei de 16 săptămâni. Dacă se întâmplă mai devreme, cățelul dumneavoastră este încă vulnerabil să ia o boală de la alți câini.

Este o idee bună să începeți să vă duceți cățelul în parcurile pentru câini imediat ce este sigur. Parcurile pentru câini sunt o modalitate excelentă de a vă socializa cățelul cu alți câini, lucru pe care doriți să îl începeți cât mai devreme în perioada de cățelușie, dacă doriți să creșteți un câine prietenos cu câinii.

Cum să vă introduceți cățelul în parcurile pentru câini

În plus, dacă aduceți animalul de companie înainte de a ajunge în jurul vârstei de 6 luni este mai probabil să fie o primă experiență plăcută. Majoritatea câinilor adulți vor fi răbdători cu un pui tânăr care nu și-a însușit manierele canine, dar irascibili cu un adolescent nesuferit.

Dacă patrupedul este deja adolescent, începeți cu parcuri împrejmuite sau puneți-l într-o lesă lungă, astfel încât să-l puteți apuca dacă este necesar. Câinii adolescenți sunt mai predispuși să vă ignore chemările de a veni sau chiar să fugă pe stradă dacă sunt distrași.

Parcurile pentru câini care sunt dotate cu garduri trainice sunt pariul cel mai sigur. Cele rezervate exclusiv membrilor tind să fie chiar mai bune, deoarece sunt mai curate și nu sunt permiși câinii agresivi.

Dacă nu puteți găsi un parc împrejmuit, alegeți unul cu mult spațiu deschis. Mai mult spațiu le permite câinilor să stea la o distanță sigură de bătăuși și de pericolele de pe străzile din apropiere.

Pentru a nu vă lăsa cățelul să fie copleșit sau prea distras pentru a vă asculta, faceți prima vizită în afara orelor de vârf. Evitați aglomerația de după muncă și sâmbăta. Vizita trebuie să fie scurtă și plăcută, nu mai mult de 20-30 de minute.

Pentru început evitați aglomerația

Dacă mergeți pe jos, în loc să conduceți, cățelul dumneavoastră va consuma puțină energie și va fi mai cuminte la sosire. Puteți chiar să faceți mini-sesiuni de antrenament pe drum și să folosiți parcul pentru câini ca recompensă.

Dacă patrupedul vine întotdeauna când este chemat, dați-i drumul din lesă imediat ce intrați în parc. Câinii comunică între ei în principal prin limbajul corpului. Pentru ei, a fi în lesă într-o situație socială nouă este echivalentul uman al purtării unei legături la ochi la o petrecere. Poate duce chiar la confruntări și bătăi.

În situația în care are nevoie de mai mult antrenament atunci când îl rechemați, scoateți lesa scurtă și puneți-i una lungă care să se tragă după el în timp ce se joacă. Acest lucru îi oferă o oarecare libertate de a se plimba, dar vă permite să îl prindeți mai ușor.

Apoi, plimbați-vă în jurul parcului în loc să rămâneți într-un singur loc. Aceasta ajută la menținerea atenției câinelui oarecum asupra dumneavoastră. De asemenea, poate împiedica patrupedul să ajungă într-o haită sau într-un război al teritoriilor. Și, bineînțeles, luați cu dumneavoastră niște pungi biodegradabile pentru caca și curățați după câinele dumneavoastră.