Sari la conținut
Home » Considerații pentru proprietarii de câini aflați la prima experiență. Trei rase excelente pentru început

Considerații pentru proprietarii de câini aflați la prima experiență. Trei rase excelente pentru început

Ideea de a-ți alege primul câine poate fi copleșitoare, dar nu ești singurul. Suntem alături de tine pentru a te ajuta să găsești cel mai bun și mai blănos câine pentru familia ta. Continuă să citești pentru a descoperi recomandările noastre pentru cei mai buni câini pentru primii proprietari.

Considerații pentru proprietarii de câini aflați la prima experiență

Nu vom ușura această responsabilitate – a deține un câine vince la pachet cu o serie de sarcini. Câinii sunt membri ai familiei și necesită multă atenție. Este important să vă asigurați că sunteți pregătiți.

Când vine vorba de a găsi cățelul perfect pentru dumneavoastră, rețineți că fiecare câine are ciudățeniile sale și potențialele afecțiuni medicale. Înainte de a-ți alege noul tău cel mai bun prieten, fă câteva cercetări și ia în considerare acești factori, astfel încât să poți face cea mai sănătoasă alegere atât pentru tine, cât și pentru câine.

Rasa: Dacă nu aveți timp să îi oferiți câinelui cel puțin o oră de exerciții în fiecare zi, renunțați la rasele cu energie mare crescute inițial pentru a munci (ciobănesc german, ciobănesc australian etc.) în favoarea unei rase care nu are nevoie de exerciții fizice mari, cum ar fi un Havanez sau un shih tzu.

Rasă pură: Dacă vă decideți să mergeți pe ruta de a obține un câine de rasă pură, să știți că ați putea avea un risc mai mare de probleme de sănătate. „Toți câinii de rasă pură pot avea probleme”, spune Deborah Thomson, DVM în Virginia. „Ei vin cu probleme predispuse genetic.

Câini de rasă mixtă

Câini de rasă mixtă: Câinii de rasă mixtă, fie că este vorba de unul preluat de la adăpost, asta înseamnă că este mai sănătos, deoarece au mai mult de o linie genetică. Dacă vă luați câinele de la un adăpost, nu uitați că acești câini pot avea unele probleme de comportament și ar putea avea nevoie de mai mult antrenament și necesită un angajament mai mare din partea dumneavoastră.

Dar, indiferent ce câine vă luați sau de unde vă luați cățelul, toți noii proprietari ar trebui să investească într-o asigurare pentru animale de companie pentru a atenua costurile veterinare.

Cu toate acestea în minte, în cele din urmă, depinde de tine unde îți găsești noul tău prieten blănos. Dar, indiferent de etapa de viață în care vă aflați, avem recomandări personalizate pentru dumneavoastră.

Maltipoo

Maltipoo este o rasă hibridă, care combină toate cele mai bune caracteristici ale unui maltez și ale unui pudel într-un singur pachet adorabil. Maltipoo are o greutate maximă de 20 de kilograme, ceea ce îl face perfect pentru a trăi într-un apartament.

De asemenea, sunt foarte inteligenți, datorită strămoșilor lor caniche, ceea ce îi face ușor de dresat! Bonus: blana lor cretă este aproape hipoalergenică, ceea ce înseamnă că nu va trebui să aspirați părul de câine din două în două zile.

Papillon

Lucrurile bune continuă să vină în pachete mici. Micuțul papillon nu se ridică nici măcar la un metru de la sol, dar asta nu înseamnă că nu este gata să facă o plimbare lungă în timpul orei tale de prânz. Urechile ei sunt cea mai distinctivă calitate și este foarte mândră de ele.

Se ridică deasupra feței ca niște aripi de fluture, de unde și numele ei franțuzesc, care înseamnă fluture. Pentru îngrijire, asigurați-vă că îi periați bine dinții în fiecare săptămână și că o îmbăiați la fiecare două luni și va fi din nou curată ca lacrima.

Shih Tzu

Te simți regal? Shih tzu sunt una dintre cele mai vechi rase de câini de pe această listă și nu e de mirare că au rezistat atât de mult: pot trăi până la 18 ani. Se vor așeza chiar deasupra poalei tale și nici măcar nu-ți vei aminti că sunt acolo; cântăresc mai puțin de 10 de kilograme.

Shih tzu sunt câini foarte drăguți și adoră atenția ta; asigură-te doar că îi socializezi încă de cățeluș, astfel încât să fie obișnuiți cu agitația vieții la oraș și să nu latre la vecini.

De asemenea, pot fi predispuși la probleme dentare, așa cum sunt de obicei rasele de jucărie, așa că stabiliți un plan bun de igienă dentară împreună cu medicul veterinar pentru a le păstra albușurile perlate în formă maximă, potrivit dailypaws.com.