Sari la conținut
Home » De ce urmăresc pisicile laserul roșu? Pericolul pentru feline

De ce urmăresc pisicile laserul roșu? Pericolul pentru feline

animaluțe simpatice, pisica persană; sursă foto: animalutze.com

De ce urmăresc pisicile laserul roșu? Toți părinții de pisici sunt familiarizați cu eterna luptă dintre pisică și pointerul cu laser. Pentru ceva atât de mic și lipsit de miros, acel punct roșu cu siguranță poate ține pisicile ocupate.

Chiar și așa, acestea nu reușesc niciodată să-l prindă cu adevărat. Interesant este însă faptul că există o anumită dezbatere cu privire la faptul dacă pointerul laser este sau nu o jucărie excelentă pentru prietenii noștri felini.

Așadar, de ce urmăresc pisicile laserele și este timpul să renunțăm la laser în favoarea unui alt tip de jucărie?

De ce urmăresc pisicile laserul?

Laserele sunt în mod inerent stimulative pentru pisici din cauza a ceea ce reprezintă: o pradă în mișcare rapidă.

Doar pentru că pisica dvs. nu trebuie să muncească din greu pentru hrana sa, nu înseamnă că nu este programată pentru acest lucru.

În timp ce punctul unui laser săgetează prin cameră, pisica ta îl interpretează ca pe un animal mic. Ca atare, anumite comportamente inerente felinelor ies la iveală.

În special dorința înnăscută de a vâna, de a se năpusti și de a ucide prada în cauză. Faptul că este vorba doar de o proiecție nu contează foarte mult, deoarece pisica ta funcționează pe pilot automat.

Cum văd pisicile lumina

Secrete depsre pisici; sursă foto: New Scientist
Sursă foto: New Scientist

Mai există și un alt factor în joc aici când pisica ta urmărește un laser, și anume faptul că pur și simplu arată atrăgător. Este util să aveți o înțelegere de bază a modului în care funcționează ochii pisicilor dvs.

Retina este una dintre principalele structuri ale ochiului. Aceasta este compusă din două tipuri cheie de celule: bastonașe și conuri. Bastonașele se ocupă de vederea în lumină slabă și de detectarea mișcării, în timp ce conurile ajută ochiul să vadă culorile.

Ochii umani au mai multe conuri decât bastonașe, ceea ce înseamnă că vedem lumea cu multă vibrație. Pisicile, pe de altă parte, au mai multe bastonașe decât conuri. Acest lucru le face experte în a detecta chiar și cele mai mici mișcări.

Ce legătură are acest lucru cu laserele? Înseamnă că sunt destul de greu de ignorat. În momentul în care veți aprinde un punct laser, pisica dvs. îl va detecta în vederea periferică.

Dacă nu și-a dat seama încă că nu poate mânca acel punct roșu, atunci este tot ce-i va trebui pentru a începe ciclul său de prădător.

Pericolele jocului

Ar putea fi surprinzător să auziți că există o controversă cu privire la faptul dacă este o idee bună să vă ispitiți pisica cu lasere. Dezbaterea despre pisici și lasere este una care durează de ceva timp.

Principala problemă remarcată de pasionații de pisici care sunt împotriva laserului este că a pune pisica să urmărească un laser este o formă de tachinare. Pisica nu face acest lucru în mod distinct ca o formă de joacă, chiar dacă se distrează.

Oricât de mari ar fi abilitățile de vânătoare ale pisicii tale, nu va ajunge niciodată să o mănânce. Acest lucru înseamnă și nu își va încheia niciodată ciclul de prădător.

Multe pisici își dau seama de șiretlic și nu mai interacționează cu laserul. Altele îl găsesc extrem de frustrant și pot începe să se comporte prost ca urmare.

Pisicile frustrate acționează în moduri mai puțin ideale, cum ar fi devenind distructive sau agresive. Dacă observați o legătură între joaca cu pisica dvs. și un laser și un comportament rău, este probabil timpul să puneți pointerul deoparte pentru totdeauna.

Pentru a ajuta ca indicatorul laser să fie mai mult un joc și mai puțin o tachinare, dați-i pisicii dvs. o recompensă. Mai mult de atât, poate o nouă jucărie ar ajuta.În acest fel, ea va primi satisfacția unei „ucideri”, chiar dacă nu este a laserului în sine.

Sfaturi de siguranță pentru pointerul cu laser

Pisică care se joacă cu stăpânul său

Urmărirea unui laser este o modalitate fantastică pentru pisica dvs. de a face exerciții fizice și mentale. De asemenea, îi permite să își valorifice puțin instinctele de pisicuță. Piscile de interior să îl facă atât de des pe cât și-ar dori.

Bineînțeles, trebuie să vă asigurați totuși că urmați sfaturile de siguranță adecvate pentru a evita să vă răniți pisica. Iată două dintre cele mai importante de reținut, potrivit thesprucepets.

Nu aprindeți lumina direct în ochii pisicii dumneavoastră. Chiar și laserele de jucărie emit o lumină incredibil de puternică. Așadar, nu trebuie să o îndreptați direct spre pisica dvs. Dacă o faceți, ați putea provoca probleme de vedere și/sau leziuni oculare.

Oferiți-i pisicii dvs. o mulțime de alte jucării. Dacă laserul este singura modalitate de joacă a pisicii dumneavoastră, este mai probabil ca frustrarea să înceapă să se acumuleze. Asigurați-vă că are acces la o mulțime de alte obiecte cu care să se joace.