Sari la conținut
Home » Știai că: Să arunci bățul câinelui tau poate să fie riscant?

Știai că: Să arunci bățul câinelui tau poate să fie riscant?

Aruncatul bățului poate sa fie periculos. sursa foto: Arhiva Animal Zoo

Să arunci bățul câinelui tau poate să fie riscant. Aruncarea bățului pentru câinele tău este o activitate veche de când lumea, care a adus bucurie a mii de  de-a lungul anilor. Dar mulți proprietari de câini nu sunt conștienți de riscurile legate de aruncarea bățului.

S-ar putea să pară un joc inofensiv, dar aruncatul bățului pentru câinele tău ar putea duce la răniri groaznice sau chiar fatale.

Să arunci bățul câinelui tau poate să fie riscant

Rănile legate de băț sunt surprinzător de comune, conform opiniei medicilor veterinari și a chirurgilor veterinari. Deși experții sunt de acord că joaca cu câinele tău este esențială ca o oportunitate de legătură și o sursă de exerciții fizice, ei avertizează că ar trebui să înlocuiești bățul cu o jucărie sigură pentru câini.

Tipuri de Răni Legate de Băț în Câini

Primul pas pentru a-ți ține câinii în siguranță este să recunoști riscurile, astfel încât să poți lua măsuri pentru a le evita. Din păcate, rănile făcute de băț pot lua mai multe forme, inclusiv:

– Răniri în timp ce prinde bățul: Dacă câinele tău poate ajunge înaintea bățului și îl prinde în timp ce este în mișcare, există întotdeauna riscul să-l lovească . În loc să-l prindă în condiții de siguranță pe latură. Acest lucru poate duce la blocarea bățului în gâtul lor.
– Spinturi sau scobituri: Mici bucăți de lemn pot rămâne blocate în gura sau între dinții câinelui tău. Aceste bucăți mici de lemn nu sunt doar dureroase, dar pot duce și la infecții continue. Dacă o bucată de lemn este înghițită, poate cauza o gaură, sângerare internă sau alte daune ale tractului digestiv.
– Tăieturi sau zgârieturi: Pe măsură ce câinele tău prinde bățul , există șansa să se rănească prin tăieturi sau zgârieturi în jurul gurii. Mai ales dacă bățul are margini ascuțite.
– Înfipții: Dacă câinele tău lovește un băț în fugă, există posibilitatea să fie înfipt. Acest lucru se întâmplă adesea în piept sau în gât, crescând riscul de leziuni ale organelor și pierderi semnificative de sânge. Înțeparea poate apărea și dacă un câine sare pentru a prinde un băț și apoi aterizează pe el.
– Risc de sufocare: Când câinele tău mușcă un băț, vor înghiți adesea bucăți mici de lemn și scoarță care se desprind. Aceste bucăți reprezintă un pericol de sufocare.
– Blocaj intestinal: Dacă sunt înghițite fără incident, aceleași bucăți pot totuși provoca probleme mai târziu în procesul digestiv. Ele pot duce la un blocaj în stomac sau intestine, o afecțiune potențial fatală.

Jocul de aruncat bățul pentru câinele tău nu este sigur

Jocul de aruncat bățul pentru câinele tău nu este singura situație în care bățurile pot provoca o vătămare. Dacă te joci într-o zonă împădurită cu bățuri răzlețe, ar trebui să fii atent la mediul din jurul tău.

Rănile legate de băț pot surveni din cauza loviturii unui băț ce iese în afara solului sau din încercarea câinelui de a ridica un băț. Mestecatul bățurilor poate, de asemenea, duce la vătămări și nu este recomandat.

Dacă ai un câine care adoră un joc de aruncat bățul, nu trebuie să renunți la jocul lor preferat. În schimb, înlocuiește bățul cu o jucărie care reduce riscul de vătămare. Multe companii producătoare de jucării au dezvoltat bățuri și jucării din cauciuc cu care câinele tău poate juca în siguranță. Câteva alternative foarte recomandate includ West Paw Zogoflex Echo Zwig, Chuckit Air Fetch Stick și KONG Squeezz Crackle Stick, conform petguide.com.