Sari la conținut
Home » De ce le plac câinilor jucăriile zgomotoase? 5 motive pentru care le adoră

De ce le plac câinilor jucăriile zgomotoase? 5 motive pentru care le adoră

Câinele meu s-a intoxicat cu monoxid de carbon! sursă foto: rover.com

De ce le plac câinilor jucăriile zgomotoase? Jucăriile care scot sunete oferă un feedback instantaneu câinilor. Mestecatul este un comportament natural pe care toți câinii îl apreciază. Iar pe măsură ce mușcă jucăria cu fălcile, zgomotul este pur și simplu… satisfăcător!

De ce le plac câinilor jucăriile care scot sunete

Este destul de simplu – pentru că sunt extrem de distractive. Sunt o modalitate excelentă de a-și satisface instinctul de mestecat. În plus, îi face să simtă că au reușit ca vânători de succes. Poate că este cam sinistru, dar poate că sunetul imită sunetele pe care le-ar scoate o rață.

Îi relaxează

cățel deghizat în iepuraș;sursă foto: dailypaws.com
Un cățel care s-a deghizat într-un iepuraș

Unele studii sugerează că un câine care mușcă dintr-o jucărie care scoate sunete activează anumite părți ale creierului și eliberează endorfine. Explică de ce atât de mulți câini găsesc sunetul unei jucării extrem de plăcut. Îți poți da seama după privirea lor cât de înnebuniți sunt după jucăriile care scârțâie.

Imită prada

Da, am cam făcut aluzie la asta înainte. Dar aceasta este într-adevăr o teorie despre motivul pentru care câinilor le plac jucăriile care scot sunete. Sunetul poate suna ca un animal rănit, motiv pentru care le plac atât de mult. Poate că au impresia că scapă în mod eroic bietul animal de suferință…

Antrenează maxilarul

Mestecatul este un comportament natural pentru câini,. Mai ales atunci când le ies dinții. Dar adevărul este că majoritatea câinilor se bucură pur și simplu să mestece pentru distracție. Și, prin urmare, ar trebui să li se ofere o mulțime de oportunități de a face acest lucru.

Elimină plictiseala

O mulțime de câini se plictisesc repede. Jucăriile care scot sunete îi trezesc din amorțeală. Nici nu este nevoie să le-o arunci, se distrează singuri.

Atrag atenția

Câinii adoră atenția noastră nemijlocită. Acesta este pur și simplu un fapt. Iar cum jucăriile zgomotoase sunt greu de ignorat, sunt instrumentul ideal pentru a vă atrage atenția. Și pentru a vă anunța că vrea să se joace. Jucați-vă pentru câteva minute – va însemna totul pentru ei.

Jucăriile care scot sunete sunt bune pentru câini pentru că le îmbogățesc mintea și le oferă multă distracție, împiedicându-i să se plictisească. De asemenea, îi pot oferi câinelui tău o bună priză pentru a mesteca, dacă nu este pasionat de produsele de mestecat tradiționale.

Atenție însă – unii câini pot înnebuni un pic cu jucăriile care scot sunete. Aproape până la punctul în care pot părea compulsivi în determinarea lor de a le strânge și scârțâi continuu. Plăcerea zgomotului poate crea dependență! – susțin cei de la zigzag.dog.

Etichete: