Sari la conținut
Home » 7 moduri de a te distra cu pisica ta. Soluții care te costă puțin

7 moduri de a te distra cu pisica ta. Soluții care te costă puțin

De ce pisica mea nu o să fie vegană niciodată?

7 moduri de a te distra. Iată 7 activități distractive pentru pisici pe care le poți face cu animalul tău acasă. Nu te vor costa excesiv și satisfac nevoile naturale ale pisicii de a alerga, sări, vâna și investiga.

7 moduri de a te distra: Folosește o jucărie pentru pisici

Păstrați la îndemână un coș cu jucării pentru pisici și petreceți aproximativ 15 minute o dată, de două ori pe zi, jucându-vă cu pisica. Acest lucru le oferă exerciții fizice și stimulare mentală, ajutând să prevină plictiseala și obezitatea.

Încercați o jucărie pentru pisici cu șnur pe băț, un indicator cu laser sau o jucărie elastică snapback și lăsați pisicuța să urmărească, să planifice, să urmărească și să captureze. Asigurați-vă că orice sesiune de joacă se termină cu satisfacția unei capturi bune.

Faceți o jucărie din obiecte casnice

Pisicuța care stă cu botul pe labe.
Pisicuța care stă cu botul pe labe cu ochii verzi

Încercați să vă jucați cu pisicuța cu unul (sau mai multe!) dintre aceste articole de uz casnic. Puteți folosi mingi de ping-pong, mingi cu clopoței înăuntru, suluri de carton de la prosoapele de hârtie sau rolele de hârtie igienică sau bile mai mari făcute din folie de aluminiu

Joacă-te fără jucării

Dacă nu aveți jucării la îndemână sau doriți doar să faceți o schimbare, încercați să vă jucați cu pisica fără nicio jucărie. Puteți întinde degetul și încuraja pisicuța să-l urmeze, ferindu-l și încurajând-o să-l „vâneze”.

Puteți, de asemenea, să vă puneți mâinile sub o pătură sau cuvertură și să le mutați pentru ca pisicuța să investigheze.

Atenție: o pisică jucăușă exuberantă își poate folosi ghearele ca parte a jocului. Așa că învață-ți pisica să fie blândă și să-și retragă ghearele. Sau încearcă să porți o mănușă pentru a-ți proteja mâna.

7 moduri de a te distra: Joacă v-aţi ascunselea

Jocurile pe care le jucai cu prietenii tăi în copilărie sunt, de asemenea, distractive de jucat cu pisica ta. Încearcă, de exemplu, v-aţi ascunselea. Poți să joci în ambele moduri: strigi și îți cauți pisica și fii încântat când o găsești. Sau te ascunzi și lași pisica să te găsească.

Pisicile adoră să se ascundă și, prin urmare, să le căutați poate fi distractiv pentru amândoi. Dacă ai de gând să te ascunzi și speri că pisica ta te găsește, asigură-te că pisica ta joacă jocul cu tine.

Petrece timp periindu-ți pisica

Majoritatea pisicilor adoră să fie periate. Iar astfel poți petrece mai mult timp aproape de ea.

Periajul pisicii elimină murdăria și părul mort de pe blană și îmbunătățește pielea pisicii, ajutând circulația.

Creați un puzzle pentru pisici

Încercați să puneți delicatese pentru pisici într-o cutie închisă și să faceți găuri suficient de mari pentru ca pisicuța să-și poată băga labele. Acest lucru vă va încuraja pisica să planifice cum să scoată recompensa.

De asemenea, puteți transforma o rolă de hârtie igienică într-un distribuitor de produse pentru pisici, pliând capetele și făcând o gaură în centru.

7 moduri de a te distra: Faceți un loc de joacă din cutii de carton

Pisicile adora cutiile de carton. Plasați câteva prin casă pentru investigații și testare. Întoarceți unele cu gura în jos și păstrați partea dreaptă sus pentru varietate.

Încercați să puneți niște recompense sau jucării înăuntru pentru a încuraja explorarea și vânătoarea.

Sfat: dacă lucrezi de acasă, încearcă să pui o cutie de mărimea unei pisici pe birou, astfel încât animalul tăus să se poată ghemui în apropiere. Poate cutia va fi mai interesantă decât tastatura, dar nu există garanții, susțin cei de la armandhammer.com.