Sari la conținut
Home » Studiu: rase de câini agresive. Concluzii de necrezut

Studiu: rase de câini agresive. Concluzii de necrezut

American Temperament Testing Society (ATTS) a efectuat un studiu prin care a evaluat agresivitatea raselor de câini. Cercetătorii au analizat sănătatea acestei rase de câini și a multor altora.

Unii oameni aud cuvântul „Pit Bull” și se gândesc instinctiv la agresivitate. Rezultatele pot fi considerate de unii  drept o concluzie șocantă. Iată cum explică sau descrie Societatea Americană de Testare a Temperamentului testarea lor:

iheartdogs.com
iheartdogs.com

Studiu pentru calcularea agresivității canine

„Testul de temperament ATTS se concentrează și măsoară diferite aspecte ale temperamentului. Cum ar fi stabilitatea, timiditatea, agresivitatea și prietenia. Precum și instinctul de protecție al câinelui față de stăpânul său și/sau instinctul de autoconservare în fața unei amenințări”, se arată în studiu.

„Testul simulează o plimbare ocazională printr-un parc sau un cartier, situații din viața de zi cu zi. În timpul acestei plimbări, câinele experimentează stimuli vizuali, auditivi și tactili.

Sunt întâlnite situații neutre, prietenoase și amenințătoare. Seobservă capacitatea câinelui de a distinge între situațiile neamenințătoare și cele care solicită reacții de supraveghere și protecție”, potrivit TTS.

Câinele este supus unei serii de evenimente care reflectă viața din lumea reală. Ei sunt expuși la alți câini, străini, sunete puternice și surprinzătoare, obiecte ciudate și multe altele.

Studiu privind temperamentul Pit Bull și Golden Retriever

Societatea americană de testare a temperamentului a testat 870 de Pit Bulls. Aproximativ 760 dintre aceștia au trecut testul, în timp ce 115 nu au trecut testul. Au avut o rată de promovare de 86%.

Au testat, de asemenea, 785 de Golden Retriever. Dintre aceștia, 669 au trecut și 116 au picat. Ceea ce înseamnă că Golden Retrieverii au o rată de trecere de 85,2%. Potrivit testelor, Pit Bulls sunt puțin mai puțin predispuși să manifeste agresivitate decât una dintre cele mai iubite rase americane.

Trăsăturile rase de câini nu construiesc caracterul câinelui
Trăsăturile rasei de câini nu construiesc caracterul câinelui

Oamenii par să se hotărască și refuză să se uite la dovezile reale. Posturile de știri se pare că se bucură să pompeze povești care implică Pit Bulls în întâlniri violente. Mai mult, o mulțime de drame sunt create de rasele mixte care sunt etichetate în mod incorect ca fiind „Pit Bulls”.

Golden Retrieverii mai agresivi

Este sfâșietor faptul că oamenii simt că trebuie să creeze această iluzie care pur și simplu nu este adevărată. În special, Pit Bulls au fost mai puțin predispuși să manifeste agresivitate decât: Beagle, Bulldog, Basset Hound, Bichon Frise, Corgis, Chihuahua, Ciobănesc german, Poodle, Yorkshire Terrier.

cățel din rasa Chihuahua; sursă foto: usatoday.com
cățel din rasa Chihuahua; sursă foto: usatoday.com

Lista continuă cu atât de multe alte rase încât ar fi imposibil să le enumerăm pe toate aici. Nu ne credeți pe cuvânt, puteți să vă convingeți singuri. Dacă doriți să verificați testele de temperament pentru oricare dintre rasele testate, vizitați site-ul American Temperament Testing Society.

În cele din urmă, puteți, de asemenea, să vedeți imagini drăguțe și să citiți fapte despre cățeii de American Pit Bull Terrier, potrivit portalului dedicat animalelor de companie dogtime.com.