Sari la conținut
Home » Ai o pisică bully? Cum se manifestă și cum o poți opri

Ai o pisică bully? Cum se manifestă și cum o poți opri

Pisica ta a făcut pneumonie?

Ai o pisică bully? Într-o casă cu mai multe pisici, este de așteptat să apară neînțelegeri între ele. Dar atunci când aveți o pisică bully, care le hărțuiește pe celelalte, va trebui să luați măsuri .

În primul rând, este important să identificați cum și de ce pisica dumneavoastră devine un hărțuitor. Apoi, puteți lucra pentru a reduce acest comportament nedorit.

Ai o pisică bully: Ce este o pisică bully?

Ai o pisică bully: O pisicuță
Ai o pisică bully: O pisicuță care privește curioasă

Pisicile au tendința de a fi teritoriale. Chiar dacă au trăit cu alte animale de companie pe tot parcursul vieții lor. Atunci când o pisică exagerează și îi face viața dificilă alteia, este mai mult decât o simplă joacă.

Semnele că ai o posibilă pisică bully includ:

  • Privire fixă
  • Poziție agresivă a corpului, spate arcuit, coadă înflăcărată, urechi aplecate sau aplatizate, pupile dilatate
  • Mârâit
  • Mușcături
  • Urmăriri
  • Zgârieturi și mușcături

În unele cazuri, motivul pentru agresiunea pisicilor este evident: introducerea unei noi pisici sau a altui animal de companie. Tipurile mai evidente de agresiune – de exemplu, mușcăturile – duc adesea la vătămări fizice. Dar hărțuirea este de obicei despre afirmarea dominanței, nu despre intenția de a teroriza.

Cum opriți hărțuirea dintre pisici

Viața cu o pisică bully este stresantă pentru toți membrii familiei ei, inclusiv oamenii. Pentru a opri hărțuirea unei pisici de către alta, începeți prin a observa rutinele zilnice ale pisicilor pentru a depista semnele menționate. Țineți cont că atunci când o pisică manifestă un comportament agresiv sau dominant, acest lucru nu înseamnă neapărat că este o bully.

Agresiunea nu este o diagnosticare sau o descriere a temperamentului unei pisici, ci o consecință a unei stări emoționale. O pisică bully nu ar trebui pedepsită fizic. Deoarece acest lucru poate duce la mai multă frică și chiar la o agresiune mai extremă. În schimb, concentrați-vă pe calmarea pisicii dvs. agresive.

Faceți acest lucru punând capăt jocurilor bruște și luptelor. Luați în considerare separarea pisicilor în timpul mesei și instalarea mai multor litiere. Astfel încât fiecare să se simtă ca și cum ar avea propriul lor teritoriu. S-ar putea să fie nevoie și de mai multe jucării și locuri de odihnă pentru pisici.

Ai o pisică bully: Alte motive de agresiune

Pisicile pot să nu dorească să partajeze stăpânii lor cu alte animale de companie. Dacă pisica mormăie pentru a împiedica o alta să se așeze lângă dvs. este modalitatea lor de a-și afirma dominanța. Prin îndepărtarea, în condiții de siguranță, a pisicii bully, puteți transmite că acest comportament nu este acceptabil. Totuși, nu interveniți niciodată între două pisici care se bat, deoarece puteți fi rănit. Redirecționați-le atenția prin producerea unui zgomot puternic sau aruncarea unei jucării în direcția opusă.

Mențineți stimularea pozitivă a comportamentului bun. Poate dura câteva săptămâni sau luni pentru a influența acțiunile lor. Dacă hărțuirea devine prea extremă, discutați cu medicul veterinar recomandă hillspet.com.