Sari la conținut
Home » Apa din acvariul tău este tulbure? Puteți depista rapid cauzele

Apa din acvariul tău este tulbure? Puteți depista rapid cauzele

De ce este important să fertilizăm acvariul?

Apa din acvariul tău este tulbure. Indiferent cât de talentat sunteți ca acvarist, vă veți confrunta la un moment dat cu problema apei tulburi în acvariul dvs. Poate filtrul s-a stricat în mod neașteptat. Sau unul dintre peștii dvs. are probleme de sănătate.

Nu vă panicați. Deși va fi probabil necesară o curățare serioasă a acvariului, este mai important să descoperiți cauza.

Apa din acvariul tău este tulbure: Ce spune culoarea apei despre acvariul meu

Apa din acvariul tău este tulbure: Cel mai bătrân pește
Apa din acvariul tău este tulbure: Cel mai bătrân pește din lume

Primul pas este să aflați ce nu e în regulă cu apa din acvariu. Culoarea acesteia vă va oferi mai multe informații decât credeți. Nuanța va indică adesea cauza mai profundă.

Ați descrie-o mai degrabă ca albă, verde sau maro? Fiecare dintre aceste decolorări provine de la ceva diferit și indică o problemă separată. Apoi, abordați problema ajungând la sursă.

Ce înseamnă când apa este tulbure albă?

Surprinzător, apa albă din acvariu înseamnă adesea să o lăsați în pace. Această nuanță vă spune adesea că acvariul dvs. trebuie să se stabilizeze.

De fapt, prea multe schimbări de apă pot declanșa de obicei apa tulbure, care este frecvent rezultatul înfloririi bacteriilor. Vestea bună este că, pe măsură ce acvariul trece prin ciclul său, bacteriile și alte substanțe nutritive dizolvate vor găsi un echilibru, iar tulburarea se va clarifica.

Cu toate acestea, apa albă provine uneori din alte probleme. Pentru a afla asta, testați apa din acvariu. Verificați dacă substanțele chimice și nutrienții sunt în afara echilibrului. În acest caz, un tratament poate rezolva problema.

Există o excepție: dacă ați pus recent pietriș nou și apa devine imediat tulbure, nu ați clătit pietrele suficient de bine. Probabil va trebui să scoateți totul și să-l curățați bine înainte de a-l pune la loc. Și, desigur, să schimbați apa din nou.

Apa din acvariul tău este tulbure: Ce înseamnă când apa este verzuie

Acesta fenoment este de obicei destul de ușor de înțeles. De cele mai multe ori, atunci când apa din acvariul dvs. este verde, veți vedea o proliferare a algelor.

Partea dificilă nu este să le îndepărtați, ci să le împiedicați să revină. Atunci când algele dvs. înfloresc, înseamnă că ceva nu este chiar în regulă în locuința peștilor.

În primul rând, încercați să reglați iluminatul. La fel ca toate plantele, algele trăiesc pe lumina soarelui. Iar lampa dvs. de acvariu sau expunerea naturală la soare ar putea încuraja apa verde.

De asemenea, trebuie să vă efectuați testele complete imediat, deoarece creșterea algelor ar putea indica faptul că nivelurile dvs. de nitrați sau alte substanțe s-au dezechilibrat. Dacă testele dvs. revin în mod constant în afara intervalului, asigurați-vă că acvariul este suficient de curat. Și că ați îndepărtat orice plante sau animale moarte.

Ce înseamnă apa galbenă?

Apa galbenă oferă cea mai simplă diagnosticare: Acvariul tău este murdar.

Dacă apa ta arată galben sau maro, filtrul tău probabil nu funcționează corect. Mai întâi, curăță bine acvariul. Inclusiv scoțând toate elementel, cum ar fi pietrișul și accesoriile.

Apoi, desfă filtrul și examinează-l cu atenție. Unele modele au piese înlocuibile care se schimbă ușor. În caz contrar, s-ar putea să fie necesar să investești într-un filtru nou. Nu uita că adăugarea de pești ar putea însemna că ai nevoie de un sistem mai puternic. Ai în vedere și faptul că nicio filtrare nu va compensa un acvariu supraaglomerat.

Poate ar trebui să iei în considerare o extindere pentru a face mai mult spațiu, în special dacă peștii tăi au crescut sau au avut recent pui care acum au foarte puțin spațiu pentru a înota.

De ce este acvariul meu tulbure și nu se limpezește?

Dacă ai parcurs aceste etape și nimic nu pare să funcționeze, va trebui să te uiți la comportamentul tăiu. În special la câtă mâncare furnizezi peștilor. Nu ar trebui să vezi resturi de mâncare plutind mult timp după ce peștii tăi și-au încheiat masa.

Apoi, acordă și mai multă atenție peștilor și obiceiurilor lor, inclusiv cele legate de eliminarea deșeurilor. În cele din urmă, cere ajutor de la un expert, fie sunând la magazinul local, fie postând poze pe un forum, recomandă pawtracks.com.

Etichete: