Sari la conținut
Home » Veverița călătoare. A navigat mii de kilometri pe ocean, venind tocmai din India până în Anglia

Veverița călătoare. A navigat mii de kilometri pe ocean, venind tocmai din India până în Anglia

Veverița a supraviețuit călătoriei de trei săptămâni pe ocean. Aceasta primește îngrijiri după ce a călătorit mii de kilometri pe un vas până în Marea Britanie. Se crede că veverița Palm – cunoscută și sub numele de veverița cu trei dungi – a supraviețuit unei aventuri de trei săptămâni pe ocean, venind de la o distanță atât de mare precum India.

Aceasta este îngrijită după ce a călătorit mii de kilometri pe un vas până la Aberdeen.

Organizația caritabilă North East Wildlife and Animal Rescue Centre (New Arc) a fost chemată în ajutor atunci când vasul offshore a ajuns la Aberdeen în această săptămână.

Veveriței i s-a dat numele Zippy

Veverița a supraviețuit călătoriei de trei săptămâni pe ocean și este sănătoasă, iar acum se fac eforturi pentru a-i  găsi un nou cămin.

Salvatorii au fost informați că Deep Explorer a plecat din India, deși operatorul TechnipFMC a refuzat să dezvăluie detaliile traseului navei.

New Arc, cu sediul în apropiere de Ellon, în Aberdeenshire, a fost alertat de Pest Solutions – care fusese inițial chemat la Clipper Quay din Aberdeen – pentru a vedea dacă ar putea avea grijă de veveriță, potrivit bbc.com.

Keith Marley, de la organizația caritabilă, a declarat: „Bineînțeles că răspunsul a fost da și, aproximativ o oră mai târziu, au sosit cu veverița în siguranță într-un suport pentru animale de companie”.

India are peste 40 de specii diferite de veverițe

„Trebuie să recunoaștem că informațiile noastre despre veverițele indiene nu sunt foarte multe, așa că am folosit timpul dintre apel și sosirea sa pentru a ne documenta.

„India are peste 40 de specii diferite de veverițe, de la veverițe de pământ la veverițe zburătoare uriașe. Cu toate acestea, am decis să organizăm găzduirea pentru cea mai probabilă specie, care era una dintre „veverițele cu bandă”.

„La sosire, noul nostru vizitator a fost transferat într-o cușcă mai mare unde a putut fi evaluată starea sa. Era într-adevăr o veveriță Palm sau veveriță cu trei dungi, foarte în formă și activă și mai rapidă decât un glonț de viteză, ceea ce i-a adus numele de Zippy.”

Zippy s-a acomodat destul de repede

Dl Marley a adăugat: „Deși stresată inițial și după ce a supraviețuit călătoriei de trei săptămâni pe ocean într-o stare destul de bună, Zippy s-a liniștit acum și mănâncă deja bine.

„Sarcina de a-i găsi un cămin specializat, permanent, a început acum. Căutăm o grădină zoologică care să o primească, dar, într-o lume ideală, ne-ar plăcea să urmăm propriile noastre principii de salvare și eliberare și să o readucem în mediul său natural.”