Sari la conținut
Home » Unde sunt faimoșii căței corgi ai reginei Elisabeta? Comorile țării

Unde sunt faimoșii căței corgi ai reginei Elisabeta? Comorile țării

Regina a avut zeci de câini în timpul vieții, iar patru i-au supraviețuit. Unde sunt faimoșii căței ai reginei, azi?

Nu este niciun secret că regina Elisabeta era un mare fan al rasei corgi. De-a lungul vieții sale, regretata regină a crescut mulți dintre cățeii care au descins din primul ei corgi, Susan, pe care l-a primit cu ocazia celei de-a 18-a aniversări.

Unde sunt faimoșii căței regali

După moartea reginei Elisabeta, în septembrie 2022, ea a lăsat în urmă patru câini. Doi corgi, un Dorgi (un amestec de corgi și teckel) și un cocker spaniel.

La câteva zile după moartea ei, o sursă apropiată prințului Andrew, al treilea copil al reginei, a confirmat că cei doi corgi ai acesteia se vor muta în casa lui din Windsor.

Se pare că fosta soție a prințului Andrew, Sarah, ducesă de York, era foarte atașată de animale. Potrivit sursei, ea „a avea o legătură cu regina cu privire la plimbarea câinilor și călărirea cailor”.

În 1996, Ferguson și Andrew au divorțat. Dar chiar și după ce s-au despărțit, ea a rămas în contact cu el. Și și-a „continuat marea prietenie cu regina, plimbând câinii împreună în Frogmore”.

Muick și Sandy

Regina Angliei cu un Corgi
Regina Angliei cu un Corgi pe o canapea

Pe 8 septembrie, când s-a împlinit un an de la moartea Reginei Elisabeta, ducesa a vorbit despre iubiții corgi ai reginei. Ei poartă numele Muick (pronunțat „Mick”) și Sandy. Ea a postat o fotografie pe Instagram în care interacționează cu animalele de companie undeva în aer liber.

Ducesa a scris: „În timp ce plângem la un an distanță, sărbătorim, de asemenea, momentele minunate pe care le-am împărtășit cu Majestatea Sa Defunctă Regina. Mi-a încredințat îngrijirea cățelușilor ei Sandy și Muick și sunt încântată să spun că sunt foarte bine.”

Comori naționale

În octombrie 2022, Ferguson a împărtășit o altă fotografie de pe Instagram, acum ștearsă, în care se afla întinsă în iarbă cu cei doi corgi. În aceeași lună, Ferguson a declarat pentru The Telegraph că a fost „o mare onoare” să aducă cățeii în casa ei, pe care încă o împarte cu fostul ei soț la Windsor, potrivit today.

De asemenea, ea a numit ce doi corgi drept două „comori naționale” care „au fost foarte bine educate”.