Sari la conținut
Home » Întâmplare neobișnuită. În urma unei mușcături a unui copil, un șarpe cobra a murit. Cum s-a întâmplat, de fapt

Întâmplare neobișnuită. În urma unei mușcături a unui copil, un șarpe cobra a murit. Cum s-a întâmplat, de fapt

O întâmplare neobișnuită a avut loc în India, unde o cobra a murit după ce a fost mușcată de un copil în vârstă de 8 ani. Totul s-a petrecut în satul Pandarpadh, într-o zonă izolată din regiunea centrală Chhattisgarh din India, districtul Jashpur. Acest district este renumit pentru faptul că trăiesc peste 200 de specii de șerpi în zonă.

Inițial, șarpele este cel care l-a atacat pe copil, iar ulterior, fiind nevoit să se apere, copilul l-a mușcat la rândul său. Rănile rezultate în urma mușcăturii puștiului  au dus la decesul șarpelui.

Deepak, copilul de opt ani, a fost atacat de reptila veninoasă, spun relatările din The New Indian Express.

În momentul în care a fost atacat, copilul se juca în preajma casei sale

Întrucât a fost singura metodă pe care o mai avea la îndemână, băiatul și-a folosit instinctul de supraviețuire, a muscat la rândul său, iar cobra a murit.

Reptila s-a agățat de cel mic și i s-a încolăcit în jurul brațului, înainte să îl atace și să-i injecteze veninul. Băiatul a încercat să scape de reptilă scuturându-și brațul, dar și-a dat seama că este imposibil să își miște mâna cu șarpele înfășurat pe ea.

Însă copilul nu s-a dat bătut și și-a folosit dinții pentru a mușca din corpul șarpelui, acest lucru ducând la moartea reptilei.

„Șarpele s-a înfășurat în jurul mâinii mele și m-a mușcat. Am avut dureri mari. Cum reptila nu se mișca atunci când am încercat să mă scutur de ea, am mușcat-o puternic de două ori. Totul s-a întâmplat într-o clipă.”

Părinții au transportat copilul la un spital din apropiere și i-au stat aproape pentru a se asigura că se recuperează. I-a fost administrat un antivenin și a stat sub observație o zi.

India, țara cu cele mai frecvente mușcături de șarpe

În India se întâmplă cel mai des ca oamenii să fie mușcați de către șerpi, potrivit unui studiu care ne prezintă că peste 85% din decesele cauzate de mușcături de șarpe, înregistrate în anul 2019, s-au derulat în acea țară.

Se estimează că 1,2 milioane de persoane au murit din cauza mușcăturilor de șarpe în această țară în ultimii 20 de ani, potrivit datelor publicate în 2020 în revista cu acces liber eLife, potrivit metro.co.uk.

Spre norocul băiatului, acesta a suferit o „mușcătură uscată”, este concluzia la care au ajuns medicii după ce i-au examinat rana lui Deepak. Acest lucru înseamnă că șarpele nu a reușit să elibereze venin.

„Deepak nu a prezentat niciun simptom și și-a revenit rapid datorită mușcăturii uscate, când șarpele veninos lovește, dar nu eliberează venin”, conform unui expert în șerpi care a făcut o declarație pentru The New Indian Express.

Șerpii adulți care au control deplin asupra veninului lor dau adesea mușcături uscate. Acestea se întâmplă adesea atunci când șarpele avertizează sau sperie animalele, spre deosebire de a le ucide, potrivit The Mirror, conform newsweek.ro.

Ulterior, băiatul a fost eliberat din spital, iar starea sa este una bună, potrivit rapoartelor.

Potrivit a1.ro, un caz asemănător s-a petrecut și în Turcia, tot în acest an, după ce o fetiță de doi ani a fost mușcată de șarpe în zona buzei în timp ce se juca în grădină. Acționând în aceeași manieră, micuța a mușcat la rândul ei șarpele și i-a cauzat reptilei moartea.