Sari la conținut
Home » Un copil i-a schimbat viața unui cățel cu dizabilități, construindu-i un cărucior din LEGO. Iubirea stăpânului pentru patruped poate învinge orice obstacol

Un copil i-a schimbat viața unui cățel cu dizabilități, construindu-i un cărucior din LEGO. Iubirea stăpânului pentru patruped poate învinge orice obstacol

Un copil i-a schimbat viața unui cățel cu dizabilități prin faptul că i-a creat un cărucior din LEGO, ajutându-l să se miște și să fie voios, cu chef de joacă în continuare.

Animalele trec mult mai ușor peste o astfel de problemă decât o fac oamenii, dacă se găsește o rezolvare care să îi redea mișcarea, întrucât ele nu percep diferența, ci se bucură de viață ca orice alt animăluț.

De aceea, animalele care suferă un accident nu trebuie să renunțăm la ele, întrucât ele vor avea aceeași atitudine și poftă de joacă ca înainte de incident.

La început, poate fi puțin greu pentru un animal de companie cu dizabilități, dar dacă el simte că stăpânul îi oferă dragostea cuvenită și nu intervine nicio modificare în comportamentul acestuia, totul va fi bine și ușor de gestionat atât pentru animal, cât și pentru stăpân.

În astfel de momente, pentru ca ele să fie depășite foarte ușor, ei au nevoie de un plus de dragoste… dar, din păcate, unii oameni nu sunt dispuși sau capabili să ofere această dragoste și își abandonează animalele de companie în loc să aibă grijă de ele.

Din fericire, alți oameni sunt dispuși să facă un efort suplimentar și să le ofere acestor animale tot ajutorul de care au nevoie, cum ar fi un băiat care a folosit puțină inventivitate pentru a schimba viața unui câine.

O cățelușă pe nume Gracie a avut un început greu în viață. Când era pui, a fost abandonată de stăpânii ei din cauza faptului că s-a născut doar cu două lăbuțe, cele din față lipsindu-i, astfel că a fost găsită într-o stare foarte proastă.

A reușit să își găsească un cămin

A fost adusă la Mostly Mutts Animal Rescue și, în pofida a tot ceea ce s-a întâmplat, a reușit să-și găsească un cămin. A fost adoptată de Tammy Turley și de familia acestuia.

Ei i-au oferit lui Gracie o a doua șansă pe care alți oameni poate nu ar fi oferit-o, dar au văzut cât de fericită și plină de viață este cățelușa atunci când este iubită și sprijinită.

Cățelușa Gracie mai are doi frați – unul dintre ei are trei picioare, iar celălalt are picioarele din spate paralizate.

În ciuda dizabilității sale, Gracie s-a dovedit a fi un câine fericit și energic, țopăind de colo-colo și folosindu-se de picioarele din spate.

Deși acest lucru funcționa fără probleme, reușea să se deplseze și așa, totuși Gracie se rănea singură și Tammy a căutat o modalitate mai confortabilă pentru a-i ușura deplasarea.

Inițial, s-a gândit să cumpere un scaun cu rotile, dar, din moment ce Gracie era doar un cățeluș și ar fi crescut repede, nu a fost o idee bună.

Dar dacă ar exista o modalitate de a face un scaun cu rotile la un preț accesibil, care ar putea fi ușor de personalizat pe măsură ce cățelul crește?

Un copil de 12 ani i-a creat cățelului o improvizație asemănătoare unui cărucior destinat deplasării, din LEGO

Un copil i-a schimbat viața unui cățel cu dizabilități, după ce Tammy l-a rugat pe Dylan, fiul de 12 ani al unuia dintre îngrijitorii adăpostului, să folosească seturile LEGO pentru a construi un scaun pentru câine.

În mod surprinzător, el a reușit să o facă, construind un cărucior colorat și complet funcțional doar cu cărămizi de jucărie din plastic. Iar când Gracie nu a mai avut nevoie de primul scaun, a reușit să îi construiască rapid unul nou. A construit în total trei modele personalizate.

Acum, Gracie a crescut complet și a putut să primească un scaun cu rotile adecvat. Dar ea nu va uita niciodată acele roți LEGO speciale sau pe băiatul care le-a făcut.

Acum Gracie poate alerga alături de ceilalți câini și poate ține capul sus. Pentru stăpânul ei, povestea este o lecție despre cum nu trebuie să renunțăm niciodată la câinii cu nevoi speciale, care au nevoie doar de o mână de ajutor.

„Vreau doar ca oamenii să realizeze că și animalele cu nevoi speciale au nevoie de o șansă de a avea un cămin iubitor”, a declarat Tammy pentru The Dodo. „Este la fel ca orice alt câine, așa că nu vreau ca oamenilor să le fie milă de ea, vreau ca ei să se bucure de ea.”