Sari la conținut
Home » Pățania unui pisoi și a unui iepure. Cei doi au fost aruncați de la geamul unei mașini. Ce s-a întamplat cu aceștia

Pățania unui pisoi și a unui iepure. Cei doi au fost aruncați de la geamul unei mașini. Ce s-a întamplat cu aceștia

Un pisoi și un iepure au fost salvați după ce au fost aruncați de la geamul unei mașini pe un drum din Chesterfield, Anglia. În legătură cu acest incident, Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii față de animale (RSPCA) a început o anchetă după ce o femeie a văzut incidentul de pe Broomhill Road, Old Whittington, la sfârșitul lunii trecute.

Aceasta a declarat că ea conducea când i-a văzut aruncați de la geamul unei mașini sport negre, care a plecat apoi în viteză. Organizația caritabilă a precizat că  femeia a reușit să prindă iepurele și l-a încredințat în custodia filialei RSPCA Chesterfield și North Derbyshire.

Pisoiul a fost localizat la două zile după ce a fost abandonat

Însă, ea nu a reușit să localizeze pisoiul care fugise, dar două zile mai târziu, în timp ce își conducea soțul la serviciu prin zonă, l-a văzut. Soțul ei a reușit să ademenească animalul în vârstă de șase luni folosind pui din sandvișurile sale și apoi l-a prins și l-a dat în grijă.

Steph McCawley, angajat în cadrul filialei RSPCA din Chesterfield, a declarat: „Aceste biete animale de companie au fost aruncate cu cruzime de la geamul unei mașini și lăsate într-o poziție atât de vulnerabilă, a fost atât de bine că au fost găsite și că acum le îngrijim.

„Din fericire, se pare că sunt nevătămați în urma acestui act îngrozitor și se simt bine în custodia noastră.

Doamna McCawley a adăugat: „Suntem foarte îngrijorați de faptul că oamenii își abandonează animalele de companie în moduri atât de îngrozitoare, mai ales în contextul crizei costului vieții.

„Vremurile sunt dificile în acest moment și înțelegem că multe familii se luptă să facă față și ne temem că vom vedea mult, mult mai multe animale de companie cedate unor organizații de caritate sau abandonate, pentru că proprietarii lor pur și simplu nu știu unde să se orienteze.”