Sari la conținut
Home » India, decizie majoră după 70 de ani. Reintroduce animale dintr-o specie considerată dispărută de pe teritoriul său

India, decizie majoră după 70 de ani. Reintroduce animale dintr-o specie considerată dispărută de pe teritoriul său

India reintroduce animale dintr-o specie considerată dispărută de pe teritoriul său de peste 70 de ani, fiind vorba despre gheparzi. În total, sâmbătă, au fost aduse opt astfel de feline.

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, este cel care îi va elibera, după ce gheparzii vor sta, timp de o lună, într-un perimetru de 10 kilometri, după care vor avea la dispoziție un spațiu și mai mare, având ca scop adaptarea animalelor la noile condiții de viață. Ulterior, felinele vor fi eliberate în sălbăticie.

Gheparzii au sosit din Namibia

Felinele, printre care cinci femele și trei masculi, au fost aduși din Namibia cu un avion cargo Boeing-717, ulterior, fiind transportați cu un elicopter până la Parcul Naţional Kuno.

Există totuși temeri privind relocarea animalelor, întrucât gheparzii sunt animale delicate, nefiind adepții confictelor, iar viața acolo poate fi dură pentru astfel de animale, dacă nu reușesc să se adapteze, întrucât vor fi vizați de alți prădători.

Pe de altă parte, oficialii indieni spun că temerile nu sunt fondate, deoarece felinele sunt animale foarte adaptabile și afirmă că parcul Kuno, în care sunt relocați gheparzii, a fost verificat din punct de vedere al habitatului, al prăzii, cât și al potenţialul de conflict om-animal.

India a depus eforturi pentru reintroducerea ghepardului încă din anii 1950

Totodată, negocieri despre acest subiect au avut loc cu Iranul undeva prin anii 1970, dar acestea au fost sortite eșecului, după ce șahul Iranului a fost înlăturat de la putere. Această decizie de reintroducere a gheparzilor va stimula economiile locale și va ajuta la refacerea ecosistemelor.

Gheparzii, animale dintr-o specie considerată dispărută de pe teritoriul său acum 70 de ani, au împărţit jungla cu alte feline de talie mare precum leii şi tigrii.

Sunt cele mai rapide animale terestre din lume, capabile să atingă o viteză de până la 113 km pe oră. Este pentru prima dată când un carnivor mare este mutat de pe un continent pe altul şi reintrodus în sălbăticie, potrivit stiripesurse.ro.

Cele 8 feline nu sunt singurele care vor fi aduse, întrucât în luna octombrie vor fi aduse altele din Africa de Sud.