Sari la conținut
Home » Tragedie la o grădină zoologică din Ghana. Un bărbat a fost ucis de un leu

Tragedie la o grădină zoologică din Ghana. Un bărbat a fost ucis de un leu

Un vizitator al Zoo Accra a intrat în cușca leilor și a fost ucis. Un leu de la grădina zoologică din Accra, capitala Ghanei, a ucis, în weekend, un bărbat după ce acesta a intrat în incinta sa, a anunțat guvernul într-un comunicat. Duminică, gărzile de securitate aflate în patrulare au observat că victima de vârstă mijlocie a escaladat un gard înalt de plasă și a intrat în incinta unui leu, a unei leoaice și a doi pui.

Un vizitator al Zoo Accra a intrat în cușca leilor și a fost ucis, iar motivația pentru care omul a recurs la acest gest nu a fost încă stabilită, dar autoritățile investighează în continuare incidentul.

”Investigăm cazul pentru a stabili cum a intrat bărbatul în zona restricţionată”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

„Intrusul a fost atacat și rănit de unul dintre leii din cușcă”, a declarat duminică Comisia forestieră de stat, adăugând că bărbatul a murit din cauza rănilor suferite în urma atacului.

Leii se aflau în incinta lor în momentul în care s-a produs incidentul

Niciunul dintre animale nu a ieșit din cușcă, incinta rămânând, în continuare, securizată, se mai arată în comunicat.

Leii au pui, așa că, dacă vă apropiați prea mult, ar putea avea impresia că încercați să le luați puii”, a declarat jurnaliștilor ministrul adjunct pentru Terenuri și Resurse Naturale, Benito Owusu Bio.

„Cerem publicului să se abțină de la a face așa ceva”, a adăugat el.

Leii sunt o atracție de top la Grădina Zoologică din Accra, unde gardul cu plasă întărită permite vizitatorilor să vadă prădătorii de aproape.

Grădina zoologică din Accra a fost înfiinţată în anul 1960,  de către primul preşedinte al Ghanei, Kwame Nkrumah, şi a fost deschisă publicului după ce a fost îndepărtat de la putere în 1966.

Puii celor doi lei reprezintă o mare atracție a Zoo din Accra, întrucât suferă de leucism

Acest lucru reprezintă o absență a pigmenților care dau coloritul pielii, fără a fi însă una totală și fără a viza doar melanina, potrivit animale.ro.

Leucismul este caracterizată prin reducerea pigmentării, iar spre deosebire de albinism, acesta este cauzat de o reducere a cantității tuturor pigmenților din piele, nu doar a melaninei. De asemenea, în cazul leucismului, pigmenții continuă să fie prezenți în cantități optime în ochi, pene etc.

 

 

 

 

 

Etichete: