Sari la conținut
Home » Video. Cotețul pentru găini s-a mutat la bloc, în centrul Bucureștiului. Românii sunt din ce în ce mai inventivi când vine vorba de animale de companie

Video. Cotețul pentru găini s-a mutat la bloc, în centrul Bucureștiului. Românii sunt din ce în ce mai inventivi când vine vorba de animale de companie

Cotețul pentru găini s-a mutat la bloc, în centrul Bucureștiului, după ce o familie a hotărât să-și transforme balconul în coteț pentru găini. Acest fapt îi face pe oameni să își mai aline dorul de țară, întrucât să locuiești la bloc nu este întotdeauna un avantaj.

Românii sunt din ce în ce mai preocupați să aibă animale de companie. Preferințele acestora trec pragul normalului, ajungând până la cele mai exotice și neobișnuite specii de animale de companie.

Blocul în care se află cotețul este în buricul Capitalei, langă Intercontinental

Așa este și cazul unor bucureșteni care, în centrul Capitalei, aproape de Piața Universității, fix într-un bloc aflat lângă Intercontinental și Teatrul Național, a transformat un balcon într-un spațiu destinat găinilor.

Cotețul pentru găini s-a mutat la bloc, în centrul Bucureștiului, iar familia care a amenajat spațiul pentru animale poate s-a inspirat de la Iulia Albu, când în urmă cu câțiva ani, se plimba cu găina pe stradă, mergea cu ea la restaurant sau apărea pe la petreceri pentru a le arăta oamenilor ce animal de companie deosebit are.

Iuliei Albu îi place să fie în centrul atenției, de aceea nu ratează niciun moment ori de câte ori are ocazia.

Prima găină a Iuliei, o pasăre cu „pedigree”, o însoțea la toate evenimentele

În ianuarie 2013, Iulia era surprinsă pe stradă plimbând o găină, multă vreme fiind nedespărțite.

Aceasta a fost achiziționată de la un celebru crescător, iar la acel moment Iulia Albu declara că găina o va însoți la toate ieșirile sale și o va accesoriza în funcție de eveniment.

„Mă va însoți la toate ieşirile, mai mult sau mai puţin publice. Îi voi accesoriza penajul diferit, în funcţie de eveniment”, spunea Iulia, potrivit click.ro.

„Numele cochinului pitic este Chateau LouLou de la Fraise și nu este o găină oarecare, ci o pasăre cu „pedigree”. LouLou a fost achiziționată de la un crescător cunoscut după o deliberare de aproximativ 3 luni.

Pasărea a fost aleasă în funcție de tiparul comportamental și penaj și se pare că nu este o alegere chiar atât de neobișnuită în rândul vedetelor de peste Ocean. Tori Spelling este o altă posesoare a unei „cotcodăcitoare”, de mătase japoneză de această dată’, afirma Iulia Albu pe Facebook.

Printre animalele de companie pe care le-a avut Iulia Albu se numără: o gaină, pe nume Chateau Loulou de la Fraise, dar care a murit de bătrânețe, și doi cocoși, Jean Luc Charmois le Doux și Serge de Pompadour a Marble.

Un alt cocoș pe care l-a avut și cu care s-a prezentat și la job, la celebra emisiune de pe KanalD „Bravo, ai stil!”, a fost un cocoș negru, o rasă inedită, întâlnită, cu precădere, în Japonia, numită Phoenix, ale cărui pene din zona posterioară pot creste până la un metru și jumătate.

Un coteț pentru găini, amenajat în balcon, a fost găsit și în sectorul 4 al Capitalei

Găini crescute într-un balcon au fost găsite și în altă parte, tot în București, în sectorul 4, iar polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului au intervenit după ce vecinii s-au plâns de mirosul insuportabil care vine la apartamentele vecine.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a spus că în sprijinul locatarilor din blocul unde era amenajat cotețul pentru găini, a intervenit și poliția.

Primarul a scris pe facebook un mesaj în legătură cu acest fapt și a postat și un video.

„Un bărbat din sectorul nostru crește găini în balcon!

Este posibil să-ți transformi casa într-o micro-fermă și să aduci astfel de păsări în apartament? Noi toți am răspunde, în mod clar că NU!

Pentru un bărbat de pe Șoseaua Giurgiului însă, acest gen de comportament era până zilele trecute o ”normalitate” și nu-i păsa că în apartamentele vecine nu se mai putea trăi din cauza mirosului insuportabil și a zoaielor scurse pe pereți…

În sprijinul vecinilor au intervenit colegii polițiști locali de la Serviciul Protecția Mediului, care i-au acordat proprietarului câteva zile să pună capăt situației incredibile pentru Bucureștiul anului 2022.

Omul a înțeles disconfortul pe care-l crea în urma creșterii găinilor. A renunțat la păsări și a igienizat atât balconul, cât și apartamentul”, a scris pe Facebook Daniel Băluţă.