Sari la conținut
Home » Pisica dispărută s-a întors acasă. Aventura care a durat 10 ani

Pisica dispărută s-a întors acasă. Aventura care a durat 10 ani

Pisica se bucură de o călătorie cu mașina; sursă foto: Popel Arseniy/Shutterstock

Pisica dispărută s-a întors acasă. O pisicuță de 14 ani care a dispărut în urmă cu zece ani a fost găsită foarte departe de casă, într-un alt stat.

Carol Holmes l-a avut pe Bob doar pentru doar patru luni înainte de a dispărea. Obișnuia să-și petreacă timpul în curtea și în cartierul ei împreună cu celelalte două pisici.

Când nu a mai venit acasă, așa cum făcea de obicei, a căutat peste tot, dar nu l-a mai găsit.

A trecut timpul și am ajuns în 2023. Carol își pierduse tatăl pe 19 august, când acesta ar fi împlinit 94 de ani.

Dar a fost și ziua în care a avut parte de cea mai frumoasă surpriză. Aceasta a fost anunțată prin e-mail că pisica ei, Bob (care purta numele tatălui ei), a fost găsită după 10 ani.

Pisica dispărută s-a întors acasă: Bob

Ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient de uimitor, Bob nu se afla nici măcar în apropiere de Wichita, Kansas, unde locuiește Carol.

De fapt, nici măcar nu se afla în Kansas. Se afla la 2.500 km distanță, în Fuquay-Varina, Carolina de Nord.

Carol a fost atât uimită, cât și încântată să afle că motanul ei era viu și sănătos, și asta datorită faptului că cineva l-a găsit, l-a dus la Spitalul pentru animale 5-Points și i-a scanat microcipul.

Ea nu știe cum a ajuns Bob în Carolina de Nord. Femeia își dorește să îi poată povesti mâțului tot ce i s-a întâmplat în ultimul deceniu.

O strângere de fonduri pentru a-l aduce acasă pe motanul Bob

sursă foto: Dailypaws.com
O pisicuță care ascunde, sursă foto: Dailypaws.com

Să-l aducă pe Bob acasă nu va fi simplu, deoarece Carol trebuia să strângă fonduri pentru a se asigura că va primi îngrijirile veterinare necesare și un certificat de călătorie interstatală.

Cu ajutorul voluntarilor de la Imagine Home, ea a rezolvat toate detaliile, astfel încât Bob să aibă tot ce-i trebuie.

Carol a înființat un GoFundMe pentru a cere donații. Până acum, s-a strâns un total de 2.200 de dolari.

Pe 2 septembrie, ea a postat o actualizare conform căreia Bob primea îngrijirile de care avea nevoie pentru a zbura spre Kansas. De asemenea, ea a spus că intenționează să doneze fondurile excedentare unor asociații de salvare a animalelor.

O luptă pentru custodie

Din păcate, povestea nu se încheie aici. Pe 5 septembrie, a apărut vestea că există o bătălie pentru custodia lui Bob.

Alex Streight susține că ea este proprietara de drept a lui Bob, spunând că l-a luat în 2014, când locuia în Wichita și l-a găsit în stare proastă.

L-a hrănit, i-a căutat stăpânul și l-a dus la veterinar. Când a decis să îl păstreze, l-a numit Maui.

Când s-a mutat în Fuquay-Varina, el a plecat cu ea. Apoi, la 19 august, vecinul ei l-a dus pe Maui la veterinar pentru că umbla fără stăpân.

La cabinetul veterinar, microcipul pisicii a fost scanat, ceea ce indică faptul că Carol este proprietara ei.

În ceea ce privește microcipul, Streight spune că nu știa despre el, că niciun veterinar nu l-a scanat vreodată și că nu a primit niciodată unul pentru Maui, potrivit petguide.

Deși are fotografii, videoclipuri și fișe veterinare pentru o pisicuță care seamănă cu Bob, nu este suficient pentru a dovedi că Maui și Bob sunt același animal de companie.

Bob a fost dus la Centrul de control al animalelor din Wake County. Achetatorii de la controlul animalelor lucrează pentru a afla cine este adevăratul proprietar.