Sari la conținut
Home » Un bărbat a avut parte de o întâmplare inedită. Calul lui s-a întors acasă după opt ani. Ce reacție a avut stăpânul

Un bărbat a avut parte de o întâmplare inedită. Calul lui s-a întors acasă după opt ani. Ce reacție a avut stăpânul

Un bărbat a trăit o experiență neobișnuită după ce calul lui s-a întors acasă după opt ani de zile, fiind o surpriză pe care nu s-ar fi așteptat să o trăiască. Bărbatul a fost uimit când și-a reîntâlnit calul pierdut, după opt ani.

Animalul a fugit alături de o herghelie din rasa Mustang, în ultima drumeție a sa, iar opt ani mai târziu acesta se întoarce acasă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Povestea pare science fiction, pare o scenă dintr-un film, când stăpânul și calul ajung să se reunească după atâția ani, pentru a petrece timp împreună, însă este una cât se poate de reală.

Calul întors acasă se numește Mongo

Bărbatul, Shane Adams, care locuiește în orașul Fielding din statul Utah, SUA, a relatat ceea ce a trăit, fiind drept caracterizată întâmplarea vieții sale.

În momentul în care Mongo a fugit cu ceilalți cai din rasa Mustang, animalul se afla cu stăpânul care campase în West Desert, în clipa în care a trecut herghelia de cai și Mongo s-a alăturat lor. Ulterior, calul lui s-a întors acasă după opt ani, atât a durat plimbarea.

Abia după ani de zile, angajații de la Biroul de Gestionare a Terenurilor l-au găsit pe Mongo într-o herghelie, l-au prins și i l-au returnat stăpânului. Bărbatul a spus că animalul se află acasă și „se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Au trecut ani de când Shane Adams nu și-a văzut calul iubit, pe Mongo, a spus el pentru KUTV. Stăpânul și calul au campat în deșertul de vest din Utah, când când o herghelie din rasa Mustang a trecut pe lângă ei.

El a făcut tot posibilul să își recupereze calul, alergând, în momentul în care Mongo a fugit după herghelie, cu speranța că-l va prinde din urmă. Calul a reușit să se alăture celorlalți cai chiar dacă fusese legat.

Stăpânul și-a căutat animalul timp de mai mulți ani

Shane l-a căutat timp de trei ani pe animal, dar fără niciun rezultat. Ulterior, a raportat dispariția calului Biroului de Gestionare a Terenurilor, dar pe măsură ce anii treceau, autoritățile i-au recomandat să uite, să se împace cu idea că nu-l va mai găsi și să meargă mai departe.

Bărbatul a fost extrem de surprins la aflarea veștii că autoritățile l-au găsit pe Mongo. Acestea i-au telefonat lui Shane să-l anunțe că au reușit să-i găsească calul.

La sfârșitul lui septembrie, oficialii Biroului au văzut o herghelie aflată pe un teren militar din comitatul Tooele, Utah. Au observat o diferență între ceilalți cai din herghelie și Mongo care  „ar fi făcut o mișcare ca și cum ar fi fost antrenat” , potrivindu-se descrierii pe care i-a făcut-o stăpânul în momentul declarării dispariției animalului.

Acum, Mongo, în vârstă de 18 ani, s-a reunit cu stăpânul său, la ferma lui. Singura schimbare pe care a sesizat-o stăpânul după opt ani de sălbăticie, este faptul că animalul este slab fizic.

„Este o nebunie. El încă se comportă la fel, este exact același cal”, a spus Shane Adams, potrivit publicației.

„Opt ani în care a fost sălbatic și se comportă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a mai adăugat bărbatul.