Sari la conținut
Home » Maraton pentru strângere de fonduri. Asociația PAN are nevoie de 15.000 de lei pentru a prelua cât mai multe pisici fără stăpân

Maraton pentru strângere de fonduri. Asociația PAN are nevoie de 15.000 de lei pentru a prelua cât mai multe pisici fără stăpân

sursă foto: tv8.md

Asociația PAN cu sediul în Sibiu, încearcă din răsputeri să obțină suma de 15.000 de lei pe care o va folosi pentru modernizarea și adaptarea structurilor adăpostului pentru pisici dar și pentru îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare. 

Astfel, pisicile preluate de pe străzi sau de la proprietarii care nu le mai pot îngriji vor avea un cămin călduros, confortabil și sigur.

Obiectivele asociației PAN

Într-o lume ideală toate animalele de companie ar trebui să  beneficieze de o viața frumoasă, însă, din păcate, nu pentru puține animale, ideea unui cămin confortabil este mai degrabă un vis mult prea greu de îndeplinit. 

Asociația PAN a luat inițiativa și își dorește să îndeplinească visul mult dorit pentru felinele năpăstuite de soartă și să le ofere un adăpost modern și sigur.

Reprezentanții PAN au precizat care este planul de atac întru îndeplinirea acestui ideal care, cu ajutorul lor parcă nu mai pare atât de îndepărtat:

Pașii implementării proiectului vizează în principal structurarea camerelor pentru o mai bună separare a pisicilor, achiziționarea unui aparat pentru dezinfectarea aerului, care să reducă numărul bacteriilor și virusurilor din adăpost, a unui dezumidificator capabil să ofere o calitate a aerului ridicată, dispunerea unui mobilier modular cu scopul de a suplimenta numărul de locuri pentru dormit, dar și realizarea unui ansamblu de joacă.

Ne dorim ca pe parcursul șederii în adăpostul nostru, pisicile să aibă parte de întreaga experiență a ceea ce înseamnă „acasă”, iar tranziția către un nou cămin să se realizeze cât mai facil posibil”, potrivit mesageruldesibiu.ro.

Asociația PAN oferă sprijin pentru pisicile fără adăpost

Planul de acțiune al celor de la Asociația PAN se desfășoară pe două direcții. Primul pas constă în modernizarea și adaptarea structurilor adăpostului după care, asociația își propune o îmbunătățire generală a condițiilor igienico-sanitare, pentru a putea găzdui cât mai multe animale de companie lăsate în voia sorții, în speranța că vor diminua numărul pisicilor fără stăpân.

 Împreună cu alte organizații non-guvernamentale, Asociația PAN desfășoară activități esențiale pentru a asigura normele minime de bunăstare pentru pisicile fără stăpân. Cu ajutorul surselor financiare pe care speră să le obțină, membri asociației își vor putea continua campaniile într-un mod cât mai eficient.

”Cifrele anului 2022 vorbesc de la sine atunci când vine vorba despre eficacitatea adăpostului: 148 de pisici preluate, 88 de adopții, 473 de pisici promovate pe social media, 161 de pisici castrate/sterilizate. În momentul de față, asociația caută atât ajutor financiar (în special, donații), cât și ajutor uman: voluntari care să contribuie la o creștere a cifrelor raportate în 2022. Se dorește ca anul 2023 să aducă și mai multe reușite, dar și mai multe familii pentru prietenii noștri mustăcioși”, au explicat reprezentanții asociației.

Asociația PAN a reușit să adopte atât câini și pisici după care le-au găsit animăluțelor salvate familii iubitoare care au avut grijă de ele. O parte din animăluțele salvate au ajuns în străinătate în țări precum Marea Britanie sau Germania.