Sari la conținut
Home » Amplă campanie de sterilizare gratuită pentru animalele de companie din București! Beneficiarii vor fi 10.000 de câini și pisici

Amplă campanie de sterilizare gratuită pentru animalele de companie din București! Beneficiarii vor fi 10.000 de câini și pisici

  • de
campanie de sterilizare

Amplă campanie de sterilizare gratuită pentru animalele de companie din București! Beneficiarii vor fi 10.000 de câini și pisici.

Campanie susținută de Primăria Generală, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA)!

O nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor de companie se desfășoară în acest moment în București. Cu un maxim de cinci animale de companie pe gospodărie, oamenii își pot înscrie prietenii necuvântători în această campanie prin intermediul numărului de telefon de mai jos:

”Am dat startul campaniei de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără pedigree din Capitală. Prin intermediul ASPA ne propunem să sterilizăm gratuit 10.000 de câini și pisici, cu un maxim de cinci animale de companie pe gospodărie. Înscrierea animalelor rămâne deschisă până în momentul atingerii limitei menționate. Îi îndemn pe toți bucureștenii interesați de sterilizarea propriilor câini sau pisici să facă programările la telefonul 0743.204.942, între orele 10:00–16:00, de luni până vineri”, a transmis primarul general, Nicușor Dan.

Fiecare persoană cu domiciliul sau reședința în București va beneficia de aceste servicii după principiul primul venit, primul servit, în limita plafonului stabilit. Cei care decid să participe în această campanie se vor bucura gratuit de:

  • identificarea prin microcip şi înregistrarea câinilor în Registrul de  Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS);
  • sterilizarea câinilor fără pedigree, cu deținător;
  • sterilizarea pisicilor fără pedigree, cu și fără deținător;

Identificarea prin microcip și înregistrarea datelor câinelui și ale proprietarului acestuia în RECS previn abandonul câinilor și ajută la sancționarea celor care totuși săvârșesc această contravenție. 

Campania nu este prima de acest fel, în 2018 şi 2019, la nivelul Bucureștiului s-au sterilizat gratuit, în cabinetele veterinare, aproximativ de 9.300 de animale.

„Reamintim că în 2018 şi 2019, la nivelul Municipiului București, s-au derulat programe de sterilizări gratuite, în baza HCGMB nr. 156/2018, HCGMB nr. 124/2019 în cadrul cărora s-au sterilizat gratuit un număr aproximativ de 9300 de animale:  2800 în 2018, şi aproximativ 6500 de animale în 2019 (1960 câini și 4517 pisici)”, au adăugat reprezentanții primăriei din București.