Sari la conținut
Home » Animal Society anunță un succes major în prima campanie de sterilizare gratuită a câinilor fără adăpost din Constanța! 

Animal Society anunță un succes major în prima campanie de sterilizare gratuită a câinilor fără adăpost din Constanța! 

  • de

Animal Society anunță un succes major în prima campanie de sterilizare gratuită a câinilor fără adăpost din Constanța!

„Efort comun pentru un viitor mai bun”!

Cu o experiență în domeniul protecției animalelor de peste două decenii, asociația Animal Society a fost cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, ducând mai departe lupta pentru protejarea câinilor și pisicilor de la noi din țară.

O primă etapă în cadrul proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun” realizat de către asociația Animal Society s-a încheiat cu succes, iar un număr impresionant de câini fără adăpost au putut fi sterilizați.

Desfășurată între 15 februarie – 12 martie, campania gratuită a adus în clinicile specializate un număr impresionant de 721 de animale de rasă comună pentru a putea fi sterilizate. Pe lângă această acțiune, echipa de medici a asociației a efectuat și o operație foarte delicată, extirpând o tumoare de aproximativ 4 kg de pe abdomenul unui câine, salvându-i astfel viața, ca mai apoi să fie adoptat de o familie iubitoare.

Scopul acestei campanii a fost realizarea unui recensământ general al câinilor de rasă comună de pe străzile municipiului Constanța, ca mai apoi să fie întocmit un plan de acțiune cu privire la problema câinilor și pisicilor fără adăpost.

Echipa Animal Society mulțumește autorităților locale și locuitorilor municipiului Constanța pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe întreaga durată a acestei etape a proiectului Efort comun pentru un viitor mai bun. Îi felicităm pe toți cei implicați pentru responsabilitatea arătată față de animale și pentru alegerea unei soluții civilizate, umane și eficiente pentru rezolvarea problemei înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună. Proiectul este încă la început, mai sunt mulți pași de urmat până la rezolvarea definitivă a problemei, însă suntem încrezători că următoarele etape vor avea rezultate cel puțin la fel de bune, pe măsură ce constănțenii se familiarizează cu prezența și importanța programelor noastre.” Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.

Rezultatul acestei etape a proiectului comun derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu Animal Society este doar începutul unei colaborări de lungă durată prin care în orașul nostru se va rezolva în sfârșit problema câinilor fără stăpân. Mulțumim echipei de medici și voluntari ai Animal Society care s-au implicat și care au demonstrat că atunci când ești dedicat unei cauze rezultatul nu are cum să nu fie unul bun. Mulțumim, de asemenea și constănțenilor care au înțeles că scopul acestei campanii este acela de a ne îngriji de animalele de pe stradă oprind înmulțirea necontrolată a acestora. Continuăm“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale.