Sari la conținut
Home » Cele mai scumpe animale de companie din lume. De la pisica Bengaleză la mastifful de 1,2 milioane de dolari

Cele mai scumpe animale de companie din lume. De la pisica Bengaleză la mastifful de 1,2 milioane de dolari

Ce mănâncă un cal?

Un câine sau o pisică medie pot fi extrem de costisitoari, mai ales cu toate cheltuielile care vin odată cu deținerea lor. Dar, ei nu sunt singurele animale de companie care sunt scumpe. Am întocmit o listă cu cele mai scumpe șase animale de companie .

Pisica Bengal este o felină exotică care provine din sălbăticia Indiei. Sunt apreciate pentru colorația lor neobișnuită și pentru personalitatea jucăușă.

Pisica Bengaleză

Prețul unei pisici Bengal poate varia destul de mult în funcție de crescător și de pisica specifică. Cu toate acestea, vă puteți aștepta să plătiți undeva între 1.000 și 3.000 de dolari pentru pisica Bengaleză.

Pisicile Bengale de expoziție sunt mai scumpe și încep de la aproximativ 2.500 de dolari și depășesc 6.000 de dolari. Cu toate acestea, un Bengal cu adevărat excepțional, Sarez Zeus, crescut de Esmond Gay de la Sarez Bengals – a fost vândut pentru 150.000 de dolari în 2003!

Cocostârcul negru de palmier

Cacatua de palmier negru este o pasăre mare și enigmatică. Originară din Australia, palmierul negru este cel mai mare cacadu. Pot fi animale de companie bune, dar necesită o investiție substanțială în timp și energie, deoarece au nevoie de multă implicare și timp de socializare cu oamenii lor.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

În general, vă puteți aștepta să plătiți între 15.000 și 20.000 de dolari pentru un cacadu de palmier negru. Uneori, puii pot fi obținuți pentru mai puțin, dar aceasta este o specie rară și greu de găsit pentru iubitorii de păsări serioși.
Pitonul din copac verde

Pitonul verde de copac

Green Tree Python este un șarpe uimitor de unul singur, dar majoritatea nu costă prea mult. Un membru mediu al speciei costă între 400 și 500 de dolari.

sursă foto: Serpientes
sursă foto: Serpientes

Cu toate acestea, există o morfologie colorată, și foarte rară a speciei cunoscută sub numele de „High-Blue”. Aceste frumoase versiuni albastre ale pitonului arboricol verde costă mult mai mult decât exemplarele obișnuite. Cel mai scump piton verde de copac High-Blue s-a vândut cu peste 400.000 de dolari!

Pisica Savannah

Pisica Savannah este o încrucișare între o felină domestică și un serval. Aceste pisici sunt rezultatul unei creșteri atente de către persoanele dedicate, care au lucrat pentru a produce aceste animale unice. Este o pisică de talie medie, cu o constituție atletică și picioare extrem de lungi.

Blana unei Savannah poate varia de la scurtă și elegantă până la aproape la fel de lungă ca blana strămoșului său serval. Unele au chiar și pete pe blană!

Prețul unui pisoi Savannah începe de la 1.500 și ajunge până la 20.000 de dolari. Prețul depinde de locul de unde îți iei pisoiul și de câte generații a fost îndepărtat de la strămoșii săi sălbatici. De fapt, femelele F1 se pot vinde cu până la 50.000 de dolari!

Mastiff tibetan

Mastifful tibetan este un câine mare, puternic și puternic, originar din Tibet. Rasa a fost crescută inițial de nomazi pentru a-și păzi animalele de prădători precum lupii și leoparzii. Este un câine masiv care poate ajunge până la 140 de kilograme.

Prețul unui cățeluș de Mastiff tibetan poate varia foarte mult în funcție de crescător, dar ar trebui să vă așteptați să plătiți între 1.000 și 5.000 USD pentru un cățeluș de la un crescător de renume. Cu toate acestea, un membru extra-special al rasei, Big Splash, a fost vândut pentru mai mult de 1,5 milioane de dolari!

Cal pur-sânge

Caii de rasă Thoroughbred sunt, în general, ușori și prietenoși. Se leagă rapid de oameni și de alte animale. Pot fi dresați să facă aproape orice sarcină pe care le-o cereți. Sunt inteligenți și dornici să își mulțumească stăpânii.

Caii de rasă Thoroughbred sunt cunoscuți pentru viteza și grația lor și sunt, de asemenea, cunoscuți ca fiind unii dintre cei mai scumpi cai din lume. Dacă doriți să dețineți un cal Thoroughbred, trebuie să fiți pregătit să plătiți un preț ridicat, potrivit lovetoknopets.com.

cal din rasa thoroghbred; sursă foto: petguide.com
cal din rasa thoroghbred; sursă foto: petguide.com

Costul mediu pentru un cal de rasă Thoroughbred este de la 2.500 la 7.500 de dolari și mai mult, în funcție de linia de sânge și de calitatea calului. Un superb cal de rasă Thoroughbred, Fusaichi Pegasus, care s-a vândut pentru suma uriașă de 72 de milioane de dolari!

Aceste animale de companie ostentative și scumpe sunt rare și frumoase. Dar, probabil, nu trebuie să cheltuiți bani mulți pentru a obține un companion uimitor. Dacă vă gândiți să vă luați un animal de companie, luați în considerare toate costurile pentru a avea grijă de el pe tot parcursul vieții sale. La urma urmei, a iubi și a avea grijă de animalul tău de companie este cel mai important lucru dintre toate.