Sari la conținut
Home » Personalitatea pisicuței și semnul zodiacal? Ce părere aveți, este valabil și în lumea mustăcioaselor?

Personalitatea pisicuței și semnul zodiacal? Ce părere aveți, este valabil și în lumea mustăcioaselor?

sursă foto: astorsens.ro.

De la pisicuțele Săgetător în căutare de aventură până la felinele Fecioară, perfecționiste și orientate spre detalii, astrele au ceva de spus despre personalitatea pisicii tale.

Fie că este un mic pisoi care este cel mai fericit în poala ta, fie că este o pisicuță independentă care preferă să se ghemuiască în altă parte, fiecare proprietar de pisică observă rapid și probabil se distrează cu personalitatea distinctă a mustăcioasei care ăi face viața mai frumoasă. 

Animalul de companie și semnul zodiacal

Dar, oricât de evidente ar fi anumite comportamente și caracteristici, prietenii felini sunt, prin natura lor, un pic mai misterioși decât omologii lor câinii. De aceea, poate fi util să luați în considerare semnul lor zodiacal. 

Limbajul cerului este în general folosit pentru a stimula înțelegerea de sine și a societății, dar s-ar putea să vă placă să-l valorificați pentru a vă înțelege mai bine animalul de companie.

sursă foto: tv8.md
sursă foto: tv8.md

La fel ca și oamenii, puteți să vă uitați la ziua de naștere a pisicii dumneavoastră pentru a identifica semnul solar, care oferă informații despre identitatea lor de bază. (Dacă se întâmplă să știți la ce oră s-a născut, puteți merge chiar mai departe și să calculați o întreagă hartă natală, sau de naștere, pentru ea).

Dacă v-ați adoptat pisica, data exactă a nașterii ar putea fi destul de evazivă, dar de obicei există o semnificație astrologică și pentru ziua în care a primit-o, așa că nu vă faceți griji. Și de acolo, ai putea preciza de ce sunt atât de vorbăreți (sunt Gemeni, guvernați de Mercur, planeta comunicării!), îndrăzneți (poate că s-au născut sub semnul unui Berbec înflăcărat) sau distanți precum un Scorpion.

Felina Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Felina ta ”fioroasă” s-a născut sub semnul cardinal de foc, care se întâmplă să fie și primul semn al zodiacului. Și pentru că este primul, este și cel mai „tânăr” din zodiac. Imaginează-ți un copil mic plin de viață, care caută atenție, și probabil că vei vedea suprapuneri cu personalitatea pisicuței tale competitive din Berbec.

sursă foto: antena3cnn.ro
sursă foto: antena3cnn.ro

Guvernat de Marte, planeta acțiunii, sunt niște oameni de acțiune care au tendința de a avea o abundență de energie. Și atunci când vor ceva – fie că este vorba de crochetele lor preferate, fie că vrei să te oprești din lucru și să te joci cu ei, vor deveni destul de agitați. Poți să-ți iei adio de la paharul tău preferat pe care tocmai l-a zdrobit de pe tejghea, pentru a obține ceea ce vor.

Comportamentul pisicii Taur (20 aprilie – 20 mai)

Născută sub semnul de pământ fix Taur, pisicuța ta este probabil dulce și calmă. Taurii sunt cunoscuți pentru că fac totul pe îndelete și trec prin viață cu o ușurință răcoroasă, în mare parte datorită planetei lor guvernatoare, Venus, iubitoare de frumusețe. 

Aceasta nu este o pisicuță care va implora ore întregi de joacă plină de energie. Vor fi mult mai mulțumiți să ațipească la soare sau să înfulece bunătăți. 

pisicile

Și, fiind un semn fix (adică încăpățânat), sunt, de asemenea, foarte atașați de favoritele lor, așa că veți dori să îi oferiți cu ușurință o nouă mâncare umedă sau o jucărie cu baghetă atunci când cea veche dispare.

Gemeni (21 mai – 20 iunie)

Născută sub semnul de aer mutabil Gemeni, guvernat de planeta comunicării, Mercur, felina ta iubitoare de distracție este probabil super-socială și destul de vocală. 

De la mieunat la pălăvrăgeală și o multitudine de tipuri diferite de comunicare. Odată ce pisicuța ta și-a găsit vocea, o va folosi pentru a-ți spune exact ce simte și ce își dorește. 

sursă foto:pethelpful.com; Periajul pisicii tale este foarte important pentru a menține o blană grozavă
sursă foto:pethelpful.com; Periajul pisicii tale este foarte important pentru a menține o blană grozavă

Așa că s-ar putea să aveți impresia că pisica dvs. are nu doar una, ci două personalități uneori, poate că este super iubitoare într-un minut și distantă în următorul.

Dar, fiind un semn mutabil, probabil că vor fi adaptabile, încălzindu-se la medii sau oameni noi mai repede decât majoritatea pisicilor.

Rac (21 iunie – 22 iulie)

Născută sub semnul cardinal de apă Rac, care este guvernat de luna emoțională, felina ta dulce este probabil definiția unei pisici Velcro. Sentimentală, sensibilă și intuitivă, Racul adoră îmbrățișările, așa că pisicuța ta probabil adoră să doarmă și să se ghemuiască cu tine ori de câte ori are ocazia. 

sursă foto: istockphoto.com
sursă foto: istockphoto.com

Sunt, de asemenea, îngrijitori prin natura lor, așa că poți garanta că, chiar dacă nu sunt, din punct de vedere tehnic, un animal de suport emoțional, vor fi alături de tine, înfășurându-și coada în jurul piciorului tău ori de câte ori ești stresată sau tristă. 

Ferește-te doar de starea de spirit ocazional „morocănoasă”, în care vor fi predispuși să se retragă și să se cuibărească într-un loc liniștit și îndepărtat, cum ar fi un dulap.

Motănelul Leu (23 iulie-22 august)

Născută sub semnul fix de foc Leu, guvernat de Soarele aducător de vitalitate, pisicuța ta extrovertită iubește atenția. Fie că pare să se lumineze ori de câte ori îi filmezi un TikTok în care se dă mare la joacă, fie că absoarbe toată atenția care i se acordă de către vizitatori, va savura lumina reflectoarelor ca și cum ar fi versiunea felină a lui Jenifer Lopez sau Kylie Jenner (ambele doamne Leu, bineînțeles).

Asociat cu casa a cincea, a expresiei de sine și a distracției, micul tău Leu va fi cu siguranță jucăuș, vesel și distractiv, toate acestea emanând în același timp un aer de regalitate. (Da, aceasta este pisicuța care se va mândri în mod pozitiv cu o zgardă cu bijuterii sau aurită).

Pisicuța Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Felina ta serviabilă și inimoasă, născută sub semnul de pământ mutabil Fecioară, probabil că pare cea mai fericită atunci când te ajută, chiar dacă este vorba doar de a sta cu tine în timp ce gătești, faci curățenie sau te ocupi de alte sarcini zilnice.

Guvernată de mesagerul Mercur, Fecioarele sunt, de asemenea, destul de orientate spre detalii, așa că pisicuța ta ar putea avea o slăbiciune pentru a se holba la cele mai mici insecte de pe pervazul ferestrei sau pentru a comunica cu o pasăre despre care nici măcar nu ți-ai dat seama că se află în raza lor vizuală. Și nu uitați de reputația acestui semn pentru curățenie – majoritatea pisicilor sunt meticuloase când vine vorba de a se spăla, dar a voastră este în mod special.

Balanță (23 sept. – 22 oct.)

Dacă pisicuța ta s-a născut sub semnul de aer Cardinalul Balanță, guvernat de Venus, sunt șanse ca ea să fie un fluture social. Deoarece Venus este planeta frumuseții, oricine sau orice pisică care, revendică zodia Balanței este obligat să fie destul de drăguță și simpatică, ceea ce probabil va stimula o mulțime de comentarii despre cât de adorabilă, dulce sau drăguță este. 

sursă foto: istockphoto.com
sursă foto: istockphoto.com

Balanțele sunt, de asemenea, pacificatori care detestă orice fel de conflict, așa că această felină va fi probabil deosebit de sensibilă la zgomote puternice ( focuri de artificii) sau la orice discordie în casa ta. Pe de altă parte, vor fi deosebit de încântate de detalii drăguțe și confortabile, cum ar fi un pat de pisică încălzit.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Născută sub semnul fix de apă Scorpion, pisicuța ta este, fără îndoială, absolut magnetică, dar și puțin misterioasă și uneori distantă. Co-regulați de Marte, planeta acțiunii, și Pluto, planeta puterii, Scorpionii sunt, într-un cuvânt, intens, așa că atunci când oamenii îți întâlnesc felina, s-ar putea să fie luați prin surprindere de cât de izbitoare este. 

Fiind unul dintre cei din grupa fixă, puiul tău de blană este destul de atașat de tine și de ceilalți membri ai familiei și detestă schimbările de orice fel (da, chiar mai mult decât pisica obișnuită).

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Dacă pisica ta s-a născut sub semnul de foc mutabil Săgetător, guvernat de norocosul Jupiter, cu siguranță este o felină aventuroasă, care vrea să exploreze terenuri necunoscute, fie că poartă o lesă și face drumeții alături de tine, fie că pur și simplu cercetează noi și interesante zone din curtea din spate sau ascunzișuri prin casă. 

Mai mare este întotdeauna mai bine, potrivit Archerului, așa că pisica ta este un mare fan al „cerșitului” pentru și mai multă joacă, mai multe dulciuri și mai multă atenție. Și pentru că se știe că semnul lor este cunoscut ca fiind mai degrabă nefiltrat, aceasta este o pisicuță care va fi orice, dar nu va vorbi încet.

Capricorn (22 dec. – 19 ian.)

Felina ta sârguincioasă, loială și cu picioarele pe pământ s-a născut sub semnul cardinal de pământ Capricorn, guvernat de seriosul Saturn. Capricornul este asociat cu munca grea și pragmatismul, așa că sunt șanse mari ca pisica ta să fie ambițioasă, care savurează provocările și optează să lucreze pentru a-și atinge obiectivele încet și constant. 

De exemplu, s-ar putea să se bucure să primească bunătățile lor zilnice într-un puzzle cu bunătăți. Iar pisicuța va aprecia în mod deosebit o mulțime de laude și recompense, mai ales atunci când și-a făcut „treaba”, fie că este vorba de folosirea postului de zgâriat sau de a servi drept combatere a dăunătorilor pentru păianjenul ocazional.

Vărsător (20 ian. – 18 feb.)

Născută sub semnul de aer fix Vărsător, care este asociat cu a unsprezecea casă a rețelelor și a prieteniei, pisicuței tale probabil îi place să facă parte dintr-o haită. Fie că aveți musafiri la o petrecere în casă sau pur și simplu vă adunați cu cei dragi, îi va plăcea să stea prin preajmă și să socializeze cu aproape toată lumea, chiar și cu persoane cu care nu este neapărat familiarizată.

Și pentru că Vărsătorii au tendința de a lovi împotriva convenției, pisica ta Purtătoare de Apă ar putea manifesta ocazional un comportament excentric, care să ridice sprâncenele, cum ar fi săritul la duș sau să-și descarce excesul de energie cu versiunea felină a parkour-ului, alias „pawkour”.

Pești (19 februarie – 20 martie)

Dacă pisica ta s-a născut când soarele se afla în semnul de apă mutabil Pești, care este asociat cu a douăsprezecea casă a spiritualității, este probabil că este un animal de companie destul de magic.

Oricine este influențat de semnul Peștilor tinde să fie excepțional de empatic și intuitiv, așa că vei observa că dulceața ta blănoasă este alături de tine ori de câte ori ești la pământ și s-ar putea să te surprindă așteptând la ușă chiar și cu cinci minute înainte ca o persoană dragă să bată la ușă. Sunt, de asemenea, predispuși să fie super-sensibili și poate un pic mai nevoiași decât felinele obișnuite, așa că asigurați-vă că le oferiți o mulțime de îmbrățișări și dragoste, potrivit dailypaws.com.