Sari la conținut
Home » Vrei să-ți surprinzi pisica în cele mai tari ipostaze! Iată cum să faci cele mai tari fotografie cu felina ta

Vrei să-ți surprinzi pisica în cele mai tari ipostaze! Iată cum să faci cele mai tari fotografie cu felina ta

În calitate de părinte mândru al unei pisici, vrei să arăți lumii cât de drăguț este prietenul tău felin. Din fericire, nu trebuie să fiți un profesionist pentru a surprinde fotografii fantastice cu pisici.

Fie că este vorba de contul de socializare, de albumul de amintiri sau de o felicitare de sărbători, există câteva tehnici pe care le puteți folosi pentru a obține de fiecare dată o fotografie a pisicii demnă de o postare. Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți toate consumabilele necesare.

Cum să faceți o fotografie excelentă a pisicii

Când sunteți gata să fotografiați, trebuie mai întâi să pregătiți scena. Luați în considerare locul în care pisica  se simte cel mai confortabil – poate un scaun preferat, o canapea, un pat sau chiar tejgheaua din bucătărie. Asigurați-vă că zona în care intenționați să faceți fotografiile este lipsită de dezordine sau cabluri care să vă distragă atenția. Un fundal simplu este cel mai bun pentru a pune în evidență felina specială.

lovetoknowpets.com
lovetoknowpets.com

Ghidați-vă pisica spre locația dorită cu o recompensă sau cu jucăria preferată, apoi lăsați-o să se instaleze. Cel mai important lucru de reținut atunci când încercați să faceți o fotografie pisicii dumneavoastră este să aveți răbdare. O fotografie forțată nu numai că va fi frustrantă atât pentru cât și pentru pisica, dar va părea doar atât, o fotografie forțată. Fotografiile candide sunt mult mai unice și mai atrăgătoare.

Pisicile nu sunt, de obicei, ca și câinii loiali, care se așează la comandă. Ele sunt distante, ceea ce înseamnă că există o șansă foarte mică să reușești să îți pozezi pisica. În schimb, permiteți-le să se simtă confortabil și să se odihnească în orice poziție pe care o aleg. Astfel, veți obține cele mai naturale fotografii.

Momente bune pentru a prinde pisicile în instantanee

Odată ce pisica  s-a așezat într-o poziție așezată sau întinsă, puteți lucra pentru a o încuraja să se uite la aparatul foto. Folosiți o jucărie zgomotoasă care se zbârnâie, un „clănțănit” al limbii sau un pocnet pentru a încerca să le atrageți privirea spre dumneavoastră. În funcție de pisică acest lucru poate funcționa sau nu. Totuși, aveți grijă la cât de mult entuziasm folosiți pentru a scoate un sunet, deoarece acest apel ar putea determina pisica să se ridice, ceea ce ar putea să vă strice poza.

lovetoknowpets.com
lovetoknowpets.com

Dacă doriți să vă surprindeți pisica în acțiune, luați o jucărie cu baghetă. Mai bine încă, puneți un prieten să miște jucăria în timp ce vă concentrați pe realizarea fotografiilor. Cu o țintă pe care să o urmărești, pisicuța ta se va simți probabil motivată să sară și să se năpustească, ceea ce va face fotografii grozave.

Cel mai bun moment pentru a vă fotografia pisica

Cel mai bun moment pentru a face fotografii cu pisica depinde de rezultatul final dorit. Pentru fotografii cu ele ghemuite în somn, planificați să faceți fotografii atunci când sunt cele mai somnoroase. Cu toate acestea, dacă doriți să scoateți în evidență latura atletică și luptătoare a pisicii dumneavoastră, cel mai bine este să o surprindeți într-o perioadă de activitate intensă.

Multe pisici sunt foarte alerte și dornice să facă pe plac chiar înainte de masă. Puteți folosi chiar și bucățele de mâncare pentru a atrage atenția pisicii dumneavoastră sau ca recompensă pentru a o încuraja să coopereze. Rețineți doar că fiecare pisică este un individ, așa că această strategie ar putea avea efectul opus, deoarece unele pisici înfometate ar putea să nu fie dispuse să stea nemișcate suficient de mult timp pentru o fotografie!

lovetoknowpets.com
lovetoknowpets.com

Lumina naturală a soarelui este, de obicei, cea mai bună lumină pentru fotografiile cu feline. Fie că sunteți în interior sau în aer liber, folosiți lumina zilei în avantajul dumneavoastră. Aveți grijă doar în zilele foarte însorite, deoarece lumina directă a soarelui poate crea umbre care vă distrag atenția sau poate determina felina morocănoasă să strâmbe din ochi. Încercați să o faceți mai devreme sau mai târziu în timpul zilei, sau oricând când este acoperit de nori.

Cel mai bun iluminat pentru pisici

Dacă afară este întuneric, puteți folosi o lampă de tavan sau o lampă de podea pentru a vă lumina pisica. Nu folosiți blițul din mai multe motive: vă poate speria animalul de companie, îl poate face să închidă ochii sau poate crea un aspect de ochi roșii în fotografie.

Poate fi amuzant să vă jucați cu diferite unghiuri atunci când faceți fotografii. Încercați unul sau toate aceste preferințe atunci când vă fotografiați pisica.

toxelmagazine.ro
toxelmagazine.ro

Vedere de pasăre – Dacă pisica se ghemuiește liniștit într-o minge, puteți surprinde o fotografie drăguță direct de sus. Această abordare funcționează cel mai bine dacă puteți să vă apropiați în liniște de pisica fără să o treziți.

De la nivelul lor – Mutați-vă la podea pentru a face fotografii la nivelul pisicii. Această perspectivă vă poate permite să surprindeți întregul animal de companie, mai degrabă decât doar ceea ce vedeți de obicei de la înălțimea unui om. Vor apărea ca niște vânători puternici și fioroși care sunt. Și dacă vă simțiți curajos, încercați să vă întindeți pe podea pentru a face poze.

Unghiuri de încercat

Dedesubt – Cu ajutorul unei mese din sticlă transparentă, puteți face fotografii unice cu pisica de jos. Pur și simplu atrageți-vă pisica în partea de sus a mesei, apoi faceți fotografii de jos. Imaginile rezultate sunt caraghioase și unice.

Closeup – Dacă pisica poate rămâne nemișcată și aveți un aparat foto de înaltă calitate, puteți face fotografii closeup. Una dintre favorite este un prim-plan drăguț al nasului lor.

Sunteți gata să vă îmbunătățiți nivelul de fotografiere a pisicilor? Puneți în aplicare aceste strategii simple.

Sfaturi suplimentare

Dacă folosiți o cameră de telefon, în loc să capturați imagini unice, luați în considerare utilizarea funcției de rafală. Acest lucru vă va permite să faceți mai multe fotografii simultan, ceea ce poate fi util pentru pisicile agitate care nu pot sta locului. Apoi le puteți revedea pentru a vă alege cadrul preferat.

Costumele și recuzita sunt amuzante pentru fotografiile de sărbători, dar asigurați-vă că le introduceți încet pisicii dumneavoastră. În zilele sau chiar săptămânile care preced ședința foto, obișnuiți pisica cu aceste obiecte. Acest lucru va ajuta la evitarea sperieturii.

Ochii sunt fereastra către suflet, iar ochii unei pisici dau un efect dramatic oricărei fotografii. Asigurați-vă că ochii sunt focalizați pentru a crea imagini expresive.

Sprijiniți-vă mâna de un obiect stabil pentru a stabiliza aparatul foto și a reduce tremurul camerei. Acest lucru vă va ajuta să păstrați fotografiile cu pisici clare.

Capturarea fotografiilor cu pisica poate fi o experiență extraordinară de legătură dacă este făcută în modul corect. Asigurați-vă că practicați răbdarea, rămâneți calm și distrați-vă pe parcursul procesului. Rezultatul final va fi o imagine specială pe care o puteți prețui ani de zile, potrvit lovetoknowpets.com.