Un spital acceptă pacienților să își petreacă timpul alături de câinii lor loiali!

Câinii le oferă stăpânilor încredere și speranță pentru viitor!

Într-un spital canadian, datorită unui pacient special numit Zachary Noble, terapia cu animale de companie a devenit o realitate. În timpul şederii sale îndelungate în spital, Zachary a suferit foarte mult din cauza distanţării de membrii familiei sale, dar mai ales de iubitul său câine. Aflând dorinţa băiatului, medicii i-au acordat de două ori o derogare, acesta putând să primească vizita patrupedului său.

Totul a fost posibil datorită angajamentului mătuşii sale Donna, care l-a susţinut tot timpul, promiţându-i că îi va îndeplini dorinţa. Astăzi, programul „Zachary’s Paws For Healing” este o realitate la spitalul Juravinski din Hamilton (Canada).

Toată această idee a pornit în urma unor studii avansate cu privire la beneficiul animalelor noastre de companie pentru sănătate, atât în privința câinilor, cât și a pisicilor.

De fiecare dată, Zachary a arătat o îmbunătăţire semnificativă a stării sale fizice şi mentale: nivelul său de stres scăzuse, în timp ce dorinţa de a merge acasă şi de a depăşi boala era cu mult mai mare decât în ​​mod normal.

Tot personalul medical se străduieşte în mod constant să verifice siguranţa pacienţilor şi animalelor care intră în spital, asigurându-se că toţi pacienţii sunt protejaţi de potenţiale infecţii sau bacterii pe care le poate aduce o astfel de întâlnire.

câinii
câinii

După acest mic succes, Zachary a dorit să-i implice şi pe ceilalţi pacienţi ai spitalului şi să se asigure că şi ei se pot bucura de prezenţa animalelor de companie, chiar dacă acest lucru ar însemna să-şi ia rămas bun pentru ultima oară.

Siguranţa pacientului este pe primul loc, dar controalele se aplică şi în cazul animalele în acelaşi mod: dacă mediul este prea stresant sau periculos pentru câine, animalul nu îşi poate vizita proprietarul.