Sari la conținut
Home » De ce pisicile își mușcă unghiile? Motivele obiceiului felinelor

De ce pisicile își mușcă unghiile? Motivele obiceiului felinelor

E cineva care să nu-și dorească să fie o pisică?

De ce pisicile își mușcă unghiile? Ca oameni, suntem învățați că a ne roade unghiile este un lucru rău. Este un obicei care trebuie abandonat și care face rău și dinților.

Dar la pisici, roaderea unghiilor capătă o altă semnificație. De ce își mușcă pisicile unghiile? Acest comportament este adesea complet normal, iar pisica ta care își roade unghiile din când în când probabil că nu face niciun rău.

De ce pisicile își mușcă unghiile?

Un grup de pisici, sursă foto: Realitatea.net
Un grup de pisici care se plimbă

Așadar, de ce își mușcă pisicile unghiile? Cel mai des întâlnit motiv este unul natural, înrădăcinat în instinct. O parte din mestecarea unghiilor apare în mod natural atunci când o pisică își toaletează labele.

Pisica ta ar putea să își roadă labele și unghiile pentru a scăpa de orice murdărie acumulată în zonă. Murdăria se poate bloca între labele pisicii dumneavoastră, așa că este posibil să fie nevoie să facă un mic efort de mestecat pentru a scăpa de ea.

De asemenea, pisica dumneavoastră ar putea să își roadă unghiile într-un efort de a menține acele unghii. S-ar putea să încerce să muște o bucată ruptă. Aceasta mai poate încerca să îndepărteze bucățile de unghie care se tocesc în mod natural.

Pisicile care au acces la copaci și la stâlpi de zgâriat își pot menține unghiile fără să le roadă, dar acest lucru va varia de la o pisică la alta.

Când roaderea unghiilor devine excesivă

În unele cazuri, pisica dumneavoastră poate merge puțin prea departe cu mestecatul și mușcatul unghiilor. Roaderea normală a unghiilor trece adesea neobservată, deoarece pisica dvs. o va face doar ocazional și poate prefera să se îngrijească în particular.

Dar atunci când comportamentul devine excesiv, pisica dvs. își va mesteca foarte clar labele și o va face atât de frecvent încât va fi greu de trecut cu vederea, potrivit pawtracks.

Pisica dumneavoastră ar putea începe să își roadă obsesiv unghiile din cauza unei răni. Acestea pot veni de la o unghie ruptă sau o tăietură la laba piciorului, sau a unei infecții, cum ar fi o infecție cu drojdie care îi poate provoca mâncărimi foarte mari la laba piciorului.

Este posibil să puteți vedea aceste probleme dacă pisica dumneavoastră vă lasă să-i examinați lăbuța.