Sari la conținut
Home » Un prieten neașteptat. Pasărea care și-a găsit un nou amic

Un prieten neașteptat. Pasărea care și-a găsit un nou amic

Un prieten neașteptat. Karenlynn Stracher, o persoană care se ocupă cu reabilitarea animalelor sălbatice, nu știe niciodată ce animale pot intra pe ușa ei, dar este întotdeauna gata să ajute.

Când un alt apărător al animalelor, John Debacker, a sunat-o recent și i-a spus că a salvat o cioară dintr-un canal din apropiere, Stracher i-a spus să aducă pasărea imediat.

Un prieten neașteptat

Cioara nu era rănită, dar era încă udă și avea nevoie de un loc sigur pentru a se usca. A rămas cu Stracher peste noapte, timp de aproximativ 12 ore.

Stracher s-a asigurat că primește multă mâncare și că are un loc cald unde să doarmă. Când soarele a răsărit a doua zi, Stracher a fost uimit să constate că avea un alt vizitator.

Dar Stracher a avut parte de o întorsătură și mai surprinzătoare. La câteva zile după ce a eliberat cioara, Stracher a observat că cineva o urmărea la sala de sport.

Corbul recunoscător venise să o verifice pe femeia care îl ajutase și își adusese prietenul.

Legătura dintre cei doi

O cioară
O cioară care privește atent la cameră

Deși pasărea a petrecut mai puțin de o zi cu Stracher, era clar că a înțeles legătura dintre ei.

„Este prima dată când am experimentat așa ceva”, a spus Stracher. „Deseori am ocazia să văd [legăturile de familie sau de prietenie pe care animalele le formează între ele, dar niciodată nu am avut una care să-și arate recunoștința față de mine într-un mod atât de demonstrativ”.

Corbii sunt animale incredibil de inteligente. Păsările sunt capabile să își amintească fețele umane. De asemenea, aceste animale meșteșugite își creează și își folosesc în mod regulat propriile unelte.

„Mi-am dat seama de profunzimea devotamentului și recunoștinței lor și am fost neîncrezător în fața recunoașterii și aprecierii lor pentru un act de bunătate atât de simplu”, a declarat Stracher.

În orice caz, Stracher speră că videoclipul ei îi ajută pe oameni să înțeleagă cât de inteligente pot fi aceste păsări sălbatice adesea ignorate, potrivit thedodo.

„Nu pot să înțeleg cum poate cineva să nege că acestea sunt creaturi inteligente, sensibile, capabile de o gândire complexă și de relații familiale complicate”, a spus Stracher.