Sari la conținut
Home » Prietenii neobișnuite între animale. Prietenia nu ține cont de rase uneori

Prietenii neobișnuite între animale. Prietenia nu ține cont de rase uneori

Prietenii neobișnuite. În lumea animală, prieteniile și dușmăniile tind să fie destul de clare. Există unele specii care pur și simplu nu s-au născut să se înțeleagă. Dar, așa cum arată aceste perechi neobișnuite, nici Marea Natură are reguli fixe.

De la o oaie care a scos un pui de elefant din depresie, până la dușmani naturali care stau împreună la fiecare siestă, aceste relații sunt incredibile.

Prietenii neobișnuite: Porumbelul și macacul

Prietenii neobișnuite: Porumbel alb
Prietenii neobișnuite: Porumbel alb care se plimbă

Luați acest macac, de exemplu, care, conform The Daily Mail, a fost salvat de pe insula Neilingding din China. Puiul a fost abandonat de mama lui care l-a crezut mort.

Recuperarea lui a fost dificilă și de durată. Până când a devenit prieten cu acest porumbel, iar acum cei doi sunt foarte rar despărțiți.

Oaia și elefantul

The Daily Mail relatează că prima dată când oaia Albert l-a întâlnit pe elefantul Themba la Centrul de Reabilitare a Vieții Sălbatice Shamwari din Africa de Sud i-a salvat viața.

Puiul de elefant, orfan de la șase luni când mama lui a căzut de pe o stâncă, l-a urmărit pe noul său prieten Albert până când oaia a găsit un adăpost. De atunci, animalele au fost „de nedespărțit” spun observatorii. Dormi împreună dr plimbă împreună și chiar învață lucruri unul de la altul. De exemplu, Albert a învățat să mănânce tufișuri spinoase urmând exemplul lui Themba pentru a evita spinii.

Prietenii neobișnuite: Pisica și puiul de găină

Pisicile și păsările nu sunt cunoscute pentru relațiile lor pașnice, dar Snowy și Gladys sunt excepții de la regulă. Gladys avea doar două zile când a devenit singurul pui de găină care a supraviețuit unui atac de vulpe pe ferma sa din Suffolk, Anglia. Dar când proprietarii săi au adus-o în casă pentru siguranță suplimentară, ea a găsit un aliat neașteptat în Snowy, pisica.

Proprietarii au văzut pisica lingând puiul și ținându-l curat. Iar când a venit momentul să o lase înapoi afară, Gladys a refuzat să meargă fără Snowy. Cei doi încă se joacă împreună și, conform The Telegraph, sunt „cei mai buni prieteni”.

Tigrul și porcul

Se pare că porcii și tigrii ar fi dușmani naturali. Dar în captivitate, aceasta nu este întotdeauna situația.

Aceste fotografii de la Grădina Zoologică Tiger Sriracha din Thailanda arată un tigru hrănind mai mulți purcei. Misterul are o explicație – și acest tigru a fost crescut de un porc. Procesul nu este neobișnuit, însă numeroase persoane susțin că fotografiile au fost aranjate în scopuri de publicitate, avertizează treehugger.com.