Sari la conținut
Home » Povestea uluitoare a lui Rio: Cățelul care a supraviețuit imposibilul

Povestea uluitoare a lui Rio: Cățelul care a supraviețuit imposibilul

sursă foto: lovetoknowpets.com; o cățelușă labrador cu puiuțul ei

Povestea uluitoare a lui Rio. Acesta este Rio – un câine drăguț care nu iubește nimic mai mult decât să plece în aventuri în aer liber cu stăpânul său, Dín Medina Torres.

Dar, recent, în timp ce se aflau într-o drumeție în apropiere de casa lor din Peru, aventura lor a luat-o razna în mod îngrozitor.

Povestea uluitoare a lui Rio

Un cățelus care sare în apă
Un cățelus care se pregătește să sară în apă

Torres și Rio explorau un versant împădurit al unui munte, când au dat peste un luminiș stâncos cu vedere la valea de jos. Torres și-a scos telefonul pentru a filma priveliștea. Rio s-a mișcat pentru a adulmeca un copac din apropiere.

În acel moment s-a întâmplat ceva imprevizibil – pământul a început să cedeze sub picioarele lui Rio.

Torres i-a cerut rapid lui Rio să se mute din locul respectiv, dar acesta nu a reușit să scape la timp. Și uite așa, a fost măturat de alunecarea de teren devastatoare.

„Când fratele meu mi-a trimis videoclipul, nu mi-a venit să cred”, a declarat Jessie, sora lui Torres, pentru The Dodo. „Am început să tremur de anxietate, dar, în adâncul inimii mele, știam că Rio era încă în viață.”

Și a avut dreptate.

Rio a supraviețuit

În mod miraculos, Rio a supraviețuit, suferind doar răni minore.

„Cu toții am crezut că Rio va fi grav rănit de stânci sau de copaci”, a spus Jessie. „Din fericire, a reușit să iasă cu succes”.

„Rio se simte foarte bine acum”, a spus ea, subliniind cât de mult înseamnă el pentru familia lor. „El ne aduce sentimente diferite în fiecare zi. Uneori, ne face să râdem foarte mult, iar alteori, ca în ziua alunecării, am fost foarte îngrijorați. [Dar] în fiecare zi aduce fericire în casa noastră.”

De fapt, isprava câinelui care sfidează moartea este luată drept o insignă de onoare, potrivit thedodo.

„Acum glumim că Rio este singurul câine care face surf pe pământ”, a spus Jessie.