Sari la conținut
Home » Povestea câinelui Anubis: Animalul care a redescoperit gustul fericirii

Povestea câinelui Anubis: Animalul care a redescoperit gustul fericirii

Legătura dintre om și câine foto: Mundo Perros

Povestea câinelui Anubis. Un câine „agresiv” din adăpost se transformă într-un uriaș blând când întâlnește un prieten improbabil.

Când un rottweiler salvat pe nume Anubis a intrat pentru prima dată pe ușile Serviciului pentru animale din Miami Dade, el și personalul au fost instantaneu nesiguri unul de celălalt.

Fiind un câine de stradă aflat încă în modul de supraviețuire, Anubis era defensiv. Personalul l-a considerat nesigur în preajma celorlalți, fără să-și dea seama că uriașul era de fapt plin de dragoste.

Povestea câinelui Anubis

HAAU, o organizație de salvare bazată pe adopții, a auzit despre reputația lui Anubis la adăpost și s-a oferit să ajute.

Au fost hotărâți să îi dezlănțuie personalitatea prietenoasă și să îi ofere viața pe care o merita.

Astfel, au apelat la ajutorul unui dresor, care a vizitat adăpostul în fiecare zi pentru a lucra atât cu Anubis, cât și cu membrii personalului care se temeau de el.

În cele din urmă, Anubis a început să se debaraseze de temerile sale – la fel și îngrijitorii adăpostului său. Câinele, cândva agresiv, era în sfârșit pe cale de a-și asigura un cămin pentru totdeauna.

După alte câteva sesiuni de dresaj, Anubis era oficial pregătit să își întâlnească noua familie adoptivă. A intrat în adăpost speriat și nesigur, dar a plecat de acolo mai încrezător ca niciodată.

Prietenul neașteptat

Anubis nu numai că a câștigat o familie minunată de oameni care să-l iubească, dar a întâlnit și un frate neașteptat – un dragon bărbos.

Anubis și dragonul bărbos s-au înțeles imediat. Deoarece șopârla făcea deja parte din familie atunci când a sosit Anubis.

Dar Anubis este total de acord să îi urmeze exemplul, potrivit thedodo.

Poate părea că există o dinamică a puterii în joc, dar, în fond, cele două animale împărtășesc o înțelegere reciprocă.

Pentru un câine care a fost considerat cândva nesigur în preajma tuturor, lumea lui Anubis s-a schimbat pentru totdeauna – și abia acum începe.