Sari la conținut
Home » Câinii tăi se bat? Iată ce poți face pentru a evita astfel de situații

Câinii tăi se bat? Iată ce poți face pentru a evita astfel de situații

Animalele pot vizita stăpânii la spital

Câinii tăi se bat? Uneori între câinii care locuiesc în aceeași casă se întâmplă să se iște lupte. Dacă vă confruntați cu astfel de situații trebuie să știți nu doar cum să le opriți ci și cum să le preveniți.

De ce se ceartă câinii din aceeași casă?

La fel ca frații umani, câinii care împărtășesc același cămin se vor certa frecvent. Pentru lucruri precum jucării, mâncare, recompense sau atenție din partea oamenilor lor preferați.

Modificările hormonale ar putea fi, de asemenea, de vină pentru luptă. Acest lucru este valabil mai ales dacă câinii sunt de același sex și unul dintre ei este în curs de maturizare sexuală.

Câinii tăi se bat? Cum să împiedici câinii să se bată

Câinii tăi se bat? Câine abandonat
Câinii tăi se bat? Câine abandonat care urmează să fie adoptat
  • Iată câteva lucruri pe care le puteți face să împiedicați câinii din aceeași casă să se lupte:
  • Supravegheați-le interacțiunile.
  • Oferiți-le o mulțime de “resurse” și eliminați-le pe cele care provoacă concurență.
  • Oferiți fiecărui câine atenție individuală.
  • Dezvoltați un plan de antrenament care urmărește ca ei să se simtă confortabil unul în jurul celuilalt.
  • Dacă comportamentul de luptă a ieșit la suprafață din senin sau un câine îl atacă pe celălalt fără motiv, este înțelept să faceți o programare la veterinar. Durerea, boala, neregularitatea hormonală și alte probleme medicale pot provoca, de asemenea, agresivitate. Ceea ce poate duce într-un final la o luptă.

Izolați-i temporar

În funcție de cât de des se luptă câinii dvs., luați în considerare utilizarea țarcurilor de joacă pentru copii pentru a-i ține depărtați. Astfel încât să aibă propriile lor zone cu propriul pat, cu apă și boluri pentru mâncare.

Este pentru a-i ține depărtați și este recomandat mai ales când introduci un câine nou. Astfel îi poți ține pe toți în siguranță și îi oferi noului venit timp separat.

Preveniți paza resurselor

Câinii vor dori în mod natural să-și protejeze resursele, cum ar fi mâncarea sau jucăria preferată. Astfel de comportamente pot degenera în luptă.

Pentru a prevenit astfel de situații, ridică-le bolurile cu mâncare după orele mesei. Și oferă-le o mulțime de boluri cu apă – câte unul pentru fiecare dintre ei plus câte unul în plus.

Dacă le dai recompense de mestecat sau oase, atunci pune câinii în zone separate pentru a evita certuri. Ridică resturile, astfel încât să nu provoace probleme mai târziu!

Acordați atenție individuală fiecărui câine

Asigurați-vă că animalele primesc multă atenție individuală din partea ta. Acestea includ plimbări, timp de joacă sau r ședințe de mângâiat și îngrijire. Veți vedea rapid că petrecerea întregului timp de calitate împreună va fi de mare ajutor pentru legătura voastră.

Câinii tăi se bat? Învățați-i comportamentul de staționare

Să-ți înveți câinii să se întindă în culcușuri separate în aceeași cameră poate fi foarte util pentru a le arăta că pot sta liniștiți atunci când sunt unul în prezența celuilalt… Și că nu este absolut nevoie să lupți.

Învață-i separat să meargă la salteaua lor sau într-un anumit loc. Iar când sunt gata, poți exersa în aceeași cameră, crescând durata pe măsură ce mergi mai departe. Asigurați-vă că au „propriul” pat în care celălalt nu intră. Și că sunt amândoi la aceeași distanță de tine, pentru a preveni orice îngrijorare cu privire la atenția căpătată.

Antrenează comenzile de bază

Dacă aveți câini care se luptă, este bine să vă pregătiți un plan de antrenament riguros. Merită să luați în considerare consultarea unui antrenor calificat.

Antrenamentul cu recompense va ajuta la întărirea legăturii tale cu ei și îi va face să te asculte mai mult. Aceasta este, în esență, cheia succesului. Trebuie să ajungă să execute prompt comenzile de bază: șezi, culcat, stai etc. Ideal ar i sa repetați zilnic cu ei, de mai mai multe ori pe zi. Va coonsolida deprinderea comenzilor și îi va obosi mental, astfel încât să fie mai puțin dornici să lupte din plictiseală, conform zigzag. Dog.