Sari la conținut
Home » Trei semnale când câinele tău nu se simte bine

Trei semnale când câinele tău nu se simte bine

Cum îmi dau seama dacă câinele meu a făcut febră?

Trei semnale. Există numeroase situații când comportamente care sunt normale la un câine pot semnala posibile probleme de sănătate. Iată câteva dintre cele mai frecvente situații pe care stăpânii le neglijează în necunoștință de cauză.

Trei semnale: De ce tremură câinele tău?

Trei semnale: Cățeluș
Trei semnale: Cățeluș cu un zâmbet drăgălaș

Există mai multe motive pentru care câinele tău poate tremură. Poate fi o manifestare inofensivă sau poate fi un semn al ceva mai serios (care ar putea justifica o vizită la veterinar).

Câinele tău ar putea tremura din cauza excitării, a anxietății sau a fricii. Dar ar putea tremura și pentru că îi este frig sau are febră. Dacă crezi că i-ar putea fi frig, adu-l într-un mediu cald. Dacă pare tremură ca și cum i-ar fi frig și într-un mediu cald, acest lucru ar putea fi din cauza febrei. Câinii uneori tremură și când simt durere.

O vizită la veterinar este necesară atunci când ai exclus cauza excitării, anxietății, fricii sau frigului, deoarece ar putea exista mai multe motive medicale.

De ce tresare și tremură când doarme

La fel ca oamenii, câinii visează. De multe ori, câinele tău va tremura sau se va zgudui în somn pentru că visează că aleargă după jucăria sa preferată. Acest tip de tremurat nu este nimic de îngrijorat.

Cu toate acestea, câinele tău ar putea să tremure și pentru că îi este frig. Dacă bănuiești că acesta ar fi moitivulul, mută-l într-un loc mai cald pentru somn. Sau așază-i patul mai confortabil cu mai multe pături.

Tremuratul în timpul somnului ar putea indica însă și durere. Este posibil ca, dacă durerea sau o afecțiune medicală să fie cauza, câinele tău să tremure și atunci când este treaz. În acest caz, ar trebui să contactezi veterinarul.

Trei semnale: De ce își clatină capul?

Este obișnuit ca animalul tău să-și clatine capul atunci când are disconfort la urechi. Acest lucru ar putea fi cauzat de acumularea de ceară. Sau, mai frecvent, de o infecție a urechilor.

Dacă observi că își clatină capul, ar trebui să verifici urechile câinelui. Dacă nu știi cum să o faci, ar trebui să contactezi veterinarul pentru informații despre cum trebuie curățat. Dacă observi că simptomul persistă și câinele se scarpină insistent, este cazul să interveniți. Scărpinatul poate provoca răni care complică și mai mult situația. În acest caz, un control la veterinar este recomandat imediat.

Clătinatul insistent al capului poată apărea și după baie. De aceea este indicat să evitați să îl stropiți cu apă sau să aplicați șampon în zona urechilor. Mai ales în cazul raselor sensibile la acest capitol, care au urechi lungi și blănoase, conform omlet.co.uk.