Sari la conținut
Home » Cățelușul tău debordează de energie? Nivelul variază în funcție de vârstă

Cățelușul tău debordează de energie? Nivelul variază în funcție de vârstă

Câinele tău se recunoaște în oglindă?

Cățelușul tău debordează de energie? Pe măsură ce cățelușii cresc, nivelurile lor de energie și comportamentul se modifică. Hrănirea cu hrană completă și echilibrată poate ajuta la menținerea nivelurilor adecvate de energie pentru vârsta lor actuală.

Iată la câtă energie poți să te aștepți să aibă cățelușul tău la diferite vârste.

Cățelușul tău debordează de energie: De la naștere până la 10 Săptămâni

Cățelușul tău debordează de energie: Un câine obosit
Cățelușul tău debordează de energie: Un câine oboist care privește cu ochii mari

În aceste stadii timpurii ale vieții cățelușului tău, el este asemănător cu bebelușii. Au o energie nelimitată și curiozitate.

Își petrec cea mai mare parte a zilei jucându-se și învață fundamentele de a fi un câine. Activitățile lor preferate sunt urmărirea, fugărire, mușcatul și luptatul. Entuziasmul lor poate fi epuizant, dar acesta este momentul perfect pentru a începe să te gândești la antrenarea cățelușului.

De la 10 la 16 Săptămâni

Cățelușii de această vârstă pot avea încă multă energie jucăușă. Încep, de asemenea, să își testeze limitele. Asemenea adolescenților, pot părea că „uită” regulile sau comenzile pe care le urmau cândva.

Aceasta este un comportament normal de dezvoltare pentru cățeluși în această fază. Unele dintre comportamente pot fi cauzate de faptul cățelușii încep să-și piardă primul set de dinți în jurul vârstei de trei până la patru luni.

Cățelușul tău debordează de energie: De la 4 la 6 Luni

S-ar putea să observați că micuțul dvs. îi place să se joace și să se lupte cu alți câini în această perioadă. Așa încep cățelușii să își identifice locul într-un grup. Acest comportament este de așteptat.

De asemenea, în această perioadă, unii cățeluși pot manifesta frică. Dacă arată frică, este cel mai bine să ignorați comportamentul și să le construiți încrederea printr-un antrenament și experiențe pozitive.

De la 6 la 12 Luni

Deși companionul dvs. poate arăta acum ca un câine adult cu aspect complet, el este totuși un cățeluș. La această vârstă, puteți vedea scurte explozii de energie de cățeluș și continuarea testării limitelor.

De aceea este esențial să vă asigurați că cățelușul dvs. beneficiază încă de multe perioade de joacă, dar și de exerciții de dresaj. Antrenamentul și socializarea cu alți câini sunt necesități continue.

Cățelușul tău debordează de energie: De la 1 la 2 Ani

Felicitări! Câinele dvs. a absolvit perioada de cățeluș. Pe măsură ce se apropie de vârsta de un an (pană la doi ani pentru o rasă mare), începe să arate și să se comporte mai matur. Probabil că încă vor fi jucauși, dar acum au învățat cum stau lucrurile și sunt mult mai buni în a urma regulile, conform purina.com.