Sari la conținut
Home » Câini și anxietatea de la finalul verii. Ce e de făcut

Câini și anxietatea de la finalul verii. Ce e de făcut

pui de câini

Câini și anxietatea de la finalul verii. Pe măsură ce zilele de vară se apropie de sfârșit, s-ar putea să vă treziți visând la ritmul leneș al sezonului care tocmai a trecut. Și câinii, de asemenea, s-ar putea să tânjească după zilele recente trecute.

Pierderea poftei de mâncare, anxietatea de separare, plimbările nocturne, săpatul, lătratul, mestecatul și chiar depresia sunt toate simptome care vă spun că ceva ar putea fi în neregulă cu ai noștri câini.

Dacă acest comportament stresat coincide cu sfârșitul sezonului și nu este caracteristic câinelui dumneavoastră, care de altfel se comportă bine, este timpul să vă gândiți că vinovatul ar putea fi doar tristețea de sfârșit de vară. Din fericire, liniștirea unui câine stresat nu trebuie să fie deloc dificilă.

1.  Legătura dintre câini și oameni

Fiți conștienți de relațiile apropiate pe care câinele le-a format în ultimele săptămâni. Dacă se întâmplă să fie cu un membru al familiei care este în vizită sau care plănuiește să se mute (cum ar fi un copil care pleacă la facultate), încercați să promovați noi legături cu un membru al familiei care va continua să locuiască.

Atribuirea unui nou coleg de cameră înainte ca câinele să îl piardă pe cel vechi va ajuta la evitarea situațiilor stresante de somn.

2. Conducere în întreaga familie

Leadershipul îi oferă câinelui ceva pe care să se bazeze atunci când se schimbă rutinele și membrii casei. Lăsați-i pe toți cei din casă să aibă un rând la ora de hrănire. Cereți-i câinelui să se așeze și dați-i mâncarea ca recompensă pentru că a urmat comanda, recomandă experții de la akc.org.

Învățați-vă câinele să se supună comenzilor de ascultare de bază de la toată lumea din casă.Îl va ajuta să lucreze pentru mai multe persoane. Îi va șlefui abilitățile. Odată ce câinele învață să lucreze pentru întreaga familie, schimbările sezoniere ale gospodăriei vor avea un efect mai puțin stresant asupra câinelui. Descrierea sarcinilor sale rămâne aceeași.

3. Folosiți obiecte familiare

Folosiți obiecte familiare pentru a-i ține companie câinelui pe timp de noapte și când este singur în timpul zilei. Puteți încerca, de asemenea, produse de calmare, cum ar fi dulciuri sau suplimente calmante, veste de anxietate canină, sau obiecte reconfortante. Puteți încerca pături pentru câini și jucării preferate.

De asemenea, animalul de companie își caută oamenii în obiectele care miros cel mai mult ca noi, așa că, dacă vă prețuiți telecomanda sau plănuiți să vă păstrați noua plapumă, un tricou vechi și urât mirositor va face treaba foarte bine.

4. Intrați ușor în noile rutine pentru câini

Dacă membrul familiei care plimbă câinele sau doarme cu el va petrece în curând mai puțin timp acasă, încredințați sarcina de a plimba câinele și bucuria de a dormi cu el cuiva care va fi mai constant prezent.

Faceți acest lucru cu o săptămână sau două înainte ca rutina să se schimbe, pentru a evita orice schimbări bruște.
Dacă locuința dumneavoastră va fi în curând un cuib gol, copiii pleacă la școală, începeți treptat să lăsați câinele singur. Pregătiți terenul pentru casa care va fi în curând liniștită.

5. Stimulează-i cu exerciții fizice

Stimulați corpul și mintea câinelui cu exerciții fizice consistente. Indiferent de anotimp, exercițiile fizice pot fi cheia pentru a rezolva o mulțime de probleme de comportament canin. Fie că plouă sau strălucește, fie că e vreme caldă sau rece, exercițiul fizic zilnic, zilnic, este o necesitate.

Și, deoarece plictiseala câinelui poate favoriza o listă de comportamente nedorite, stimularea minții câinelui este la fel de importantă ca și stimularea corpului acestuia. Jocurile de interior și exersarea comenzilor de bază de obediență vă vor ajuta.  Împiedicați atât mintea câinelui, cât și corpul acestuia să se rătăcească în afara limitelor.

Chiar și cei mai bine dresați câini sunt cunoscuți pentru a mesteca un covor când sunt lăsați singuri. Este de înțeles că până și cel mai educat câine ar putea marca un loc în camera unei persoane dragi.

Chiar și cel mai relaxat câine prezintă semne de anxietate de separare după ce a petrecut timp cu stăpânii lor. Dar dacă vă faceți timp să îi ușurați ieșirea din zilele canine ale verii vă poate ajuta să evitați orele de stres care vin odată cu schimbările oricărui anotimp.