Sari la conținut
Home » Studiu: Legătura dintre animalul de companie și inteligența stăpânului. Concluziile te vor lăsa mască

Studiu: Legătura dintre animalul de companie și inteligența stăpânului. Concluziile te vor lăsa mască

Pe principiul ”tata meu e mai șmecher ca al tău” specialiștii în psihologie au demarat o serie de cercetări prin care și-au asumat sarcia de a indentifica legătura dintre inteligența stăpânului și a companionului blănos. Indifent de rezultatele studiului, atât pisicile cât și câinii ne fac viața mai frumoasă cu iubirea lor necondiționată și năzbâtiile pe care le fac.

sursă foto: animalzoo.ro; câini și pisici;

Odată adoptate animalele de companie devin parte din familie. Oare alegerea făcută are vreo legătură cu inteligența? Aceasta este întrebarea…studiului demarat de psihologii de la Universitatea Caroll, Marquette și Florida. După mai multe cercetări, specialiștii au ajuns la concluzia că persoanele care iubesc pisicile au un coeficient de inteligență mai mare decât cele care îndrăgesc câinii.

Iubitorii de câini și pisici își aleg animăluțul în funcție de inteligență?

Un număr de 418 studenți, iubitori de câini și pisici, au fost ”cobaii” cercetătorilor care au construit un chestionar cu ajutorul căruia au examinat trăsăturile de personalitate. Concluziile au arătat că persoanele care preferă pisicile au un comportament mai rebel și sunt mai creativi.

sursă foto:animalzoo.ro; un pui de labrador și o pisică fac cunoștință
sursă foto:animalzoo.ro; un pui de labrador și o pisică fac cunoștință

 

Luate împreună, aceste descoperiri descriu personalitățile celor care prefer pisicile, ca fiind timide, solitare, impersonale, serioase și nonconformiste, dar și creative, sentimentale, independente și autosuficiente. De asemenea, aceste descoperiri descriu oamenii care iubesc câinii ca fiind întemeiați, pragmatici și consecvenți, precum și călduroși, extrovertiți, sociabili, expresivi și orientați spre grup”, au precizat cercetătorii.

sursă foto: animalzoo.ro; animale de companie fericite
sursă foto: animalzoo.ro; animale de companie fericite

Aparent, iubitorii de câini preferă responsabilitate și ordinea în viața lor, în timp ce iubitorii pisicilor sunt mai sensibili.

Concluziile studiului

Descoperirile sugerează că oamenii care au un scor mai mare la conștiința regulilor și la vioiciune tind să prefere câinii, iar cei care au un scor mai mare la raționament și sensibilitate emoțională tind să prefere pisicile”, adăugă psihologii, citați de spynews.ro.

sursă foto: animalzoo.ro; ședință foto cu ”Tom” și ”Bobby”

Potrivit datelor obținute în urma studiului majoritatea participanților au preferat câinii în detrimentul pisicilor care au fost preferate de 66 de participanți din totalul de 418. Studiul a arătat că persoanele care au ales pisicile au mai mare încredere în propria persoană și dețin o gândire abstractă.

”Profilurile de personalitate ale oamenilor creativi și ale celor care iubesc pisicile sunt remarcabil de similare, sugerând că oamenii care sunt considerați creativi pot avea tendința de a prefera pisicile ca animale de companie”, potrivit concluziilor studiului.